Νέα εποχή για το ΟΑΚΑ, που αλλάζει προς το καλύτερο, με σκοπό να υπηρετήσει τις ανάγκες του κλασικού αθλητισμού

Το ΟΑΚΑ αλλάζει όψη και σταδιακά παίρνει τη μορφή που αρμόζει στο μεγαλύτερο στάδιο της Ελλάδας, με σκοπό να υπηρετήσει τις ανάγκες του κλασικού αθλητισμού και να είναι έτοιμο να υποδεχθεί μία μεγάλη διοργάνωση.

Οι εργασίες στα βοηθητικά γήπεδα του ΟΑΚΑ, αλλά και το κλειστό της Παιανίας έχουν ήδη ξεκινήσει με στόχο την ανανέωση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους, ώστε να είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διεξαγωγής μίας μεγάλης διόργανωσης. Τελευταίες κατά σειρά θα αρχίσουν οι εργασίες στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ.
Είναι μία σημαντική ευκαιρία να γίνουν σύγχρονα και έξυπνα έργα, τα οποία θα μείνουν για χρόνια και θα έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν οι ερασιτέχνες, αλλά και οι επαγγελματίες αθλητές. Οι νέες εγκαταστάσεις θα δώσουν μία νέα πνοή στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό και θα βοηθήσουν στη συνολική αναβάθμιση του στίβου στην Ελλάδα.

Μάλιστα, απώτερος σκοπός του ΣΕΓΑΣ είναι μέσα από την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων να μπορέσει να αναλάβει η Ελλάδα ως διοργανώτρια μία από τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις στίβου.
Μία από τις αλλαγές που έχει δρομολογηθεί είναι η αλλαγή του ελαστικού τάπητα στο κεντρικό στάδιο, με αυτόν που θα τοποθετηθεί να έχει διαφορετικό χρώμα και να ακολουθεί τις σύγχρονες επιταγές ποιότητας που θα επιτρέψουν στους αθλητές που θα τον χρησιμοποιούν να αποδώσουν στο μέγιστο.
Τα έργα υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με την διοίκηση του ΟΑΚΑ, ενώ τις εργασίες παρακολουθεί και ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έχει συναντηθεί και με τους Τεντόγλου και Πομάσκι.

“Η αρχή έγινε. Το χιλιοταλαιπωρημένο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, αρχίζει να αλλάζει όψη, να παίρνει, ύστερα από χρόνια, τη μορφή που αρμόζει στην ιστορία του και στο σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε· να υπηρετεί τις ανάγκες (και) του κλασικού αθλητισμού.

Οι πολυαναμενόμενες εργασίες στα βοηθητικά γήπεδα, δηλαδή τα προπονητήρια ξεκίνησαν, όπως σε εξέλιξη είναι τα έργα και στο κλειστό της Παιανίας. Το κεντρικό στάδιο θα είναι το τελευταίο που θα πάρει σειρά, αλλά θα είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι για να σχηματιστεί η μεγάλη εικόνα, αυτή που θα ξαναβάλει την Ελλάδα στο χάρτη των διοργανωτών των μεγάλων αγώνων.
Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που εκτελείται από την Περιφέρεια με τη συνδρομή και της διοίκησης του ΟΑΚΑ.

Η Περιφέρεια έχει αναλάβει να δώσει και ένα… ιδιαίτερο χρώμα στο χώρο, αφού στο στάδιο θα πρέπει να τοποθετηθεί και ένας ελαστικός τάπητας αντάξιος του μεγέθους του, που θα ακολουθεί τις σύγχρονες επιταγές ποιότητας και θα είναι αυτό που χρειάζεται για να (ξανα)έρθουν στην Ελλάδα οι μεγάλες διοργανώσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα σύγχρονα στάδιο που φιλοξενούν μεγάλους διεθνείς αγώνες στίβου, καμαρώνουν για τoν αγωνιστικό τους χώρο, την ποιότητα του στίβου, τα χρώματά τους.

Παραδίδοντας στη νέα γένια ένα μοντέρνο στάδιο, μια σύγχρονη προπονητική βάση, δίνουμε στον ελληνικό στίβο νέο όραμα και χτίζουμε μια γενιά που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις από όσες βιώσαμε τα τελευταία χρόνια.

Δίνουμε – κυριολεκτικά – χρώμα στα όνειρά τους, επιδρούμε θετικά στον ψυχισμό τους, βελτιώνουμε την αποδοτικότητα, αλλάζουμε τη διάθεση, τους μαθαίνουμε να σέβονται το χώρο και να κινούνται σε ένα περιβάλλον αντίστοιχο με αυτόν που θα συναντήσουν και στις κορυφαίες διοργανώσεις τους εξωτερικού.

Η ιστορία μάς διδάσκει. Όλες οι μεγάλες αγωνιστικές ανατάσεις του ελληνικού στίβου είχαν αφετηρία ένα νέο στάδιο και μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Το στάδιο Καραϊσκάκη με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1969, το Ολυμπιακό στάδιο με τους Πανευρωπαϊκούς του 1982, το ανακαινισμένο ΟΑΚΑ με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Αν οι προσδοκίες ευοδωθούν και με τη βοήθεια της Περιφέρειας και όλων των υπόλοιπων αρμόδιων φορέων, το νέο ΟΑΚΑ και οι βοηθητικοί του χώροι, μαζί με το κλειστό της Παιανίας είναι έτοιμα με τις σύγχρονες προδιαγραφές, για πλήρη χρήση μέσα στο 2025, τότε θα έχουν μπει οι γερές βάσεις για να ξεκινήσει η τέταρτη εποχή του ελληνικού στίβου. Μια εποχή που προσδοκούμε να φέρει και τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας, καθώς ήδη υπάρχει η μαγιά που έχει διακριθεί και συνεχίζει να χαρίζει στην Ελλάδα μοναδικές επιτυχίες”.

To Top