Παπακώστας: “Στόχος της Εθνικής Κορασίδων η παραμονή στη League A”

Στις δηλώσεις του ενόψει του αγώνα της Εθνικής Κορασίδων με τη Φινλανδία, ο Γιώργος Παπακώστας επισήμανε πως στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα προκριματικά του Euro WU17 είναι η παραμονή στη League A.

Η Εθνική Κορασίδων ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον εναρκτήριο αγώνα της πρώτης προκριματικής φάσης του Euro WU17 (23-29/10) απέναντι στη Φινλανδία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Παπακώστας, στις δηλώσεις που έκανε τόνισε πως στόχευση της γαλανόλευκης είναι η εξασφάλιση της παραμονής στη League A.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Η προσπάθεια μας στα προκριματικά του EURO ξεκινάει με τη συμμετοχή σε έναν απαιτητικό και ανταγωνιστικό όμιλο, με ομάδες που διαθέτουν ποιότητα, ταλέντο και τα τελευταία χρόνια προοδεύουν διαρκώς και αναφέρομαι κυρίως στην Φινλανδία και τη Νορβηγία. Πρόκειται για δύο ομάδες με όλα τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά ομάδων από τη Σκανδιναβία, όπως είναι η σωματική δύναμη και η άριστη φυσική κατάσταση που συνδυάζονται με κάποια ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Από τους προηγούμενους αγώνες των δύο ομάδων θεωρώ ότι η Φινλανδία που θα αντιμετωπίσουμε στην πρεμιέρα του τουρνουά είναι σε καλύτερη κατάσταση από τη Νορβηγία, η οποία προέρχεται από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Αυτό καταδεικνύει τη δυσκολία των δύο αναμετρήσεων, στις οποίες θα παλέψουμε και θα δώσουμε το 100% για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η στόχευση μας εστιάζεται στο παιχνίδι με την Λευκορωσία, με την οποία πιθανώς θα διεκδικήσουμε την παραμονή στην League A, και πιστεύω ότι είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος με βάση τη δυναμική της ομάδας μας και την ποιότητα των παικτριών. Η παραμονή στην κορυφαία λίγκα του ηλικιακού γκρουπ είναι ο πρωταρχικός στόχος μας και θεωρώ ότι όλες οι ποδοσφαιρίστριες αξίζουν να βρίσκονται στην league A και να αντιμετωπίζουν τις κορυφαίες ομάδες και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την πίστη στο τακτικό μας πλάνο”.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Κορασίδων:
23/10, 13:00 Ελλάδα – Φινλανδία

26/10, 17:00 Νορβηγία – Ελλάδα

29/10, 17:00 Λευκορωσία – Ελλάδα

To Top