Τσιμίκας: Διδάσκει την αξία του… φρέντο εσπρέσο στη Λίβερπουλ (video)

Το προσωνύμιο «Greek Scouser» τον ακολουθεί από πολύ νωρίς στο διάστημα της παρουσίας του στη Λίβερπουλ. Ο Κώστας Τσιμίκας διαφημίζει τα ελληνικά χρώματα στο Μέρσεϊσαϊντ παίζοντας εδώ και τέσσερα πλέον χρόνια στους Reds κι έχει κερδίσει την αγάπη των φίλων της ομάδας τόσο για τις εμφανίσεις του στο χορτάρι όσο και για την προσωπικότητά του, η οποία φέρει ουκ ολίγες ελληνικές συνήθειες.

Μία από αυτές και ο… καφές. Ο «Τσίμι» κλήθηκε μαζί με τους συμπαίκτες του να δηλώσουν στον φακό του καναλιού της Λίβερπουλ την προτίμησή του στο θέμα του καφέ και η απάντησή του ήταν πέρα για πέρα… ελληνική: με δύο λέξεις, φρέντο εσπρέσο!

Ο Έλληνας διεθνής εξήγησε στην κάμερα πως πρόκειται για «διπλό εσπρέσο χτυπημένο με πάγο ώστε να γίνεται κρύος» και η απάντησή του μπήκε πρώτη πρώτη στο υπέροχο βιντεάκι που επιμελήθηκε το τιμ των Reds, μαθαίνοντας έτσι το «κοινό μυστικό» των Ελλήνων και στους Άγγλους.

Από τις υπόλοιπες απαντήσεις ξεχώρισαν οι Λατινοαμερικάνοι της παρέας, Μακ Άλιστερ και Νούνιες που προτιμούν το παραδοσιακό μάτε, ο Φαν Ντάικ που δεν πίνει καφέ και επιλέγει τσάι μέντας, ο Φεντερίκο Κιέζα που ως Ιταλός αναμενόμενα απάντησε «εσπρέσο» ενώ την καλύτερη ίσως απάντηση χάρισε ο Άντι Ρόμπερτσον, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά πως «τα ροφήματα πρέπει να είναι κρύα και τα φαγητά ζεστά. Απαράβατος κανόνας». Πιθανότατα ένας «φρέντο εσπρέσο» να του ταίριαζε απόλυτα.

To Top