ΜΠΑΣΚΕΤ

Μονόδρομος! Ο Άρης για την πρώτη του νίκη κόντρα στον Προμηθέα (17:00, PRESSARIS LIVE)

Ο Άρης υποδέχεται σήμερα τον Προμηθέα Πάτρας (17:00, PRESSARIS LIVE), στο «Nick Galis Hall» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL, με μοναδικό στόχο να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και την πρώτη του εντός έδρας νίκη φέτος.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη προέρχεται από την εντός έδρας ήττα κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ και ψάχνει αντίδραση και… διέξοδο απέναντι στους Αχαιούς, με τους οποίους πέρυσι μονομάχησε για μία θέση στην πρώτη τετράδα.

Ο προπονητής του Άρη είδε χθες το Νέιτ Λαζέφσκι, να ακολουθεί μέρος του προγράμματος, ενώ έχει πλέον στη διάθεσή του τον νεοαποκτηθέντα Τηλέμαχος Βησσαρίου.

Η ομάδα της Πάτρας έχει τους ίδιους στόχους με τους κιτρινόμαυρους, που δεν έχουν το περιθώριο για άλλη ήττα μέσα στην έδρα τους, μετά απ’ αυτήν από την ΑΕΚ.

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς ακόμη, αλλά για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη υπάρχει το “πρέπει” της νίκης, που θα είναι η πρώτη στο πρωτάθλημα.

Έχουμε μπροστά μας ένα παρά πολύ σημαντικό παιχνίδι στην έδρα μας, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να δείξουμε μεγάλη συνέπεια στις αρχές μας, να έχουμε ενέργεια και συγκέντρωση στο παιχνίδι μας και να τη διατηρήσουμε για 40 λεπτά, έτσι ώστε να έρθει το αποτέλεσμα το οποίο πραγματικά έχουμε ανάγκη και να κάνουμε την πρώτη νίκη μας στο ελληνικό πρωτάθλημα”, σχολίασε χαρακτηριστικά δίνοντας το στίγμα του αγώνα ο Σωτήρης Καραποστόλου, άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη.

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια και συνολικά η έκτη στα 33 χρόνια του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα για τον Άρη που εκκίνησε με 0/2. Αν νικήσει τον Προμηθέα, ο Άρης θα βρεθεί στο 1-2 για 11η φορά στην ιστορία του στη GBL, αλλά στην αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί για τέταρτη φορά στο 0-3, κάτι που έγινε τελευταία φορά στην εκκίνηση της σεζόν 2011-12.

Η ομάδα της Πάτρας από την άλλη πλευρά μπήκε στη φετινή GBL κάνοντας το 2/2 επί του Αμαρουσίου εκτός και του Λαυρίου εντός έδρας. Έτσι είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που δεν ηττήθηκαν στις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Για τέταρτη συνεχόμενη και συνολικά για έκτη φορά στις εννιά σεζόν του στην κατηγορία, άρχισε με 2/2. Μόνο στις δύο από αυτές όμως έφτασε και στο 3/3, το 2017 και το 2023.

Διαιτητές του αγώνα: Τηγάνης-Τσώνος-Μαλαμάς (Λαζαρίδης).

To Top