Αυστηρή λιτότητα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Απολύονται 250 υπάλληλοι, τέρμα τα χριστουγεννιάτικα πάρτι και τα δωρεάν γεύματα

Συνεχίζονται οι περικοπές στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια προσπάθεια να… συμμαζευτούν τα οικονομικά του συλλόγου.

Προ ημερών έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας με τον σερ Άλεξ Φέρκιουσον, ο οποίος είχε τον ρόλο του παγκόσμιου πρεσβευτή, αλλά οι περικοπές δεν σταματούν εκεί καθώς η Ineos και ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να μειώσουν τις δαπάνες και να εξυγιάνουν οικονομικά τον σύλλογο.

Υπολογίζεται ότι 250 υπάλληλοι θα απολυθούν, μεταξύ των οποίων και ο Στιβ Μπράουν, πρώην αναλυτής απόδοσης της πρώτης ομάδας, που εργαζόταν στο σύλλογο για 23 χρόνια.

Η Γιουνάιτεντ κατέγραψε ζημίες ύψους 113,2 εκατομμυρίων λιρών για τη σεζόν που έληξε στις 30 Ιουνίου 2024, ενώ οι απώλειες των δύο τελευταίων ετών αγγίζουν τα 160 εκατομμύρια.

Εκτός απο τις απολύσεις, γίνονται και άλλες περικοπές. Για παράδειγμα, παρελθόν αποτελούν τα χριστουγεννιάτικα πάρτι για το προσωπικό, αλλά και τα δωρεάν γεύματα τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων, με τους υπαλλήλους να βάζουν από την τσέπη τους τα σχετικά έξοδα.

To Top