«Τον Σεπτέμβριο 2025 ξεκινάει η Ευρωπαϊκή Super League»

Ο Μπρεντ Ράιχαρντ, διευθύνων σύμβουλος της A22, της εταιρείας που προωθεί τη ευρωπαϊκή Super League, επιβεβαίωσε μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Kicker» ότι λαμβάνουν μέτρα για την έναρξη της νέας διοργάνωσης! Πηγές μάλιστα επιβεβαίωσαν στην ισπανική εφημερίδα «AS» ότι η πρόθεση είναι να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2025.

Ο Γερμανός διευθύνων σύμβουλος διαβεβαίωσε ότι δύο από τους στόχους του είναι να κάνει τα τηλεοπτικά δικαιώματα φθηνότερα και να προσφέρει καλύτερο προϊόν. «Μελετούμε τις νέες τεχνολογίες και το επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται σε αυτές γιατί πιστεύουμε ότι οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου αξίζουν ένα καλύτερο και πιο προσιτό ποδόσφαιρο στις οθόνες τους», είπε.

Για τον Γερμανό μάνατζερ, ο οποίος διηύθυνε το κανάλι RTL πριν ενταχθεί στο πρότζεκτ, η νέα μορφή του Champions League δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του κόσμου. Για να υποστηρίξει την άποψή του, θυμήθηκε τις πρόσφατες νίκες της Μπάγερν επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (9-2) και της Μπορούσια Ντόρτμουντ επί της Σέλτικ (7-1): «Σύμφωνα με τα κριτήριά μας, οι αγώνες θα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί θα παίζονται υπό ίσες συνθήκες. Γι’ αυτό είμαστε υπέρ ενός κλασικού πρωταθλήματος με εντός και εκτός έδρας και μετά από play-off».

Σε δηλώσεις του στo «Kicker», ο Ράιχαρντ αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Λασάνα Ντιαρά, στην οποία το ΔΕΕ αναφέρεται στην ευρωπαϊκή Super League σε 35 περιπτώσεις, σημειώνοντας ότι «γκρεμίζονται οι πυλώνες των οργανισμών που έχουν το μονοπώλιο».

To Top