Επιβεβαίωσε το ραντεβού με Σίνερ στον τελικό ο Τζόκοβιτς (video)

Τη δέκατη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες με τον Τέιλορ Φριτζ σημείωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στον τελικό του Shanghai Masters!

Ο θρυλικός Σέρβος (Νο.4) έκαμψε την αντίσταση του 26χρονου Αμερικανού (Νο.7) με 6-4, 7-6(6) σε 1 ώρα και 56 λεπτά και θα παλέψει αύριο (13/10, 11.30) για τον 100ο τίτλο στην καριέρα του!

Αντίπαλός του στον τελικό θα είναι ο Γιάνικ Σίνερ, κόντρα στον οποίο έχει τέσσερις νίκες σε επτά αγώνες, όμως έχει χάσει τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις τους (Davis Cup 2023, Australian Open 2024).

Για τον Νόλε θα είναι ο 59ος τελικός Masters (πρώτος φετινός) και αν καταφέρει να σηκώσει την κούπα, τότε θα φτάσει τα 40 τρόπαια και θα ξεφύγει ακόμα περισσότερα στη σχετική λίστα (δεύτερος είναι ο Ράφα Ναδάλ με 36).

Το ματς με τον Φριτζ, πάντως, λίγο έλειψε να πάει σε τρίτο σετ, καθώς ο φιναλίστ του US Open προηγήθηκε δύο φορές με μίνι μπρέικ στο τάι μπρέικ και τη δεύτερη φορά, μάλιστα, βρέθηκε με σετ πόιντ (5-6).

Ο Τζόκοβιτς, ωστόσο, πήρε τρεις πόντους στη σειρά και έδειξε για άλλη μια φορά πόσο σπουδαίος είναι στις κρίσιμες στιγμές, αν και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο αριστερό πόδι.

Με την πορεία του στη Σανγκάη ο 37χρονος Σέρβος σκαρφάλωσε στο Νο.6 του Race, κάτι που σημαίνει ότι έχει πιθανότητες να βρεθεί στο Τορίνο, ακόμα και αν επιλέξει να μην παίξει σε άλλο τουρνουά της «κανονικής» σεζόν. Πολύ κοντά στο ATP Finals (10-17/11) είναι και ο Φριτζ, που αυτή τη στιγμή είναι στο Νο.5 του Race.

 

To Top