Ο Γκριεζμάν ετοιμάζει επιστροφή αλά Ζιντάν στην Εθνική Γαλλίας

Ένας παίκτης ύψιστης σημασίας αποσύρθηκε τον περασμένο μήνα από την Εθνική Γαλλίας, αλλά τώρα κάνει λόγο για μία σωτήρια επιστροφή, καθώς περιμένει πως τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως τα θέλουν οι «τρικολόρ» στο Nations League, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ζιντάν.
Περίπου πριν έναν μήνα, ο Αντουάν Γκριεζμάν πήρε μία απόφαση που ξάφνιασε τους πάντες. Αποφάσισε να αποσυρθεί από την Εθνική Γαλλίας, στην οποία συμμετέχει από το 2014. Ο ταλαντούχος παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης, ίσως αποχώρησε την χειρότερη στιγμή από την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, καθώς ούτε ο Κιλιάν Εμπαπέ θα μπορέσει να βοηθήσει την χώρα του αυτή την χρονική περίοδο.

Με τους «τρικολόρ», μετράει 137 συμμετοχές και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, αλλά και στον τελικό του Κατάρ το 2022 απέναντι στην Αργεντινή, μόνο που εκεί δεν κατάφερε να στεφθεί ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, Ρομέν Μολίνα, ο Αντουάν Γκριεζμάν βρίσκεται σε σκέψεις για να ανακαλέσει την «σύνταξή» του από την Εθνική, έχοντας στο νου του, το παράδειγμα του Ζινεντίν Ζιντάν. Πιο αναλυτικά, ο Μολίνα ισχυρίζεται πως ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, περιμένει πως οι εμφανίσεις της Γαλλίας, δεν θα είναι ικανοποιητικές και αυτό θα τον έκανε να επιστρέψει για να κάπως σώσει την κατάσταση. Την ίδια στιγμή, λέγεται πως ο 33χρονος, νιώθει δυσαρεστημένος όταν ο Ντεσάν όρισε ως αρχηγό τον Κιλιάν Εμπαπέ, μετά την αποχώρηση του Ούγκο Γιορίς.

Για την ιστορία, ο Ζινεντίν Ζιντάν, αποσύρθηκε από τους «Μπλε» μετά το EURO 2004, για να επιστρέψει ένα χρόνο αργότερα. Φόρεσε μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού και οδήγησε την Ενική Γαλλίας μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, όπου και ηττήθηκε από την Ιταλία. Από ότι φαίνεται όμως, τόσο ο Γκριεζμάν, όσο και ο «Ζιζού», δεν ήθελαν στην πραγματικότητα να πάψουν να αγωνίζονται για την χώρα τους.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί για την Γαλλία στο Nations League, είναι οι αναμετρήσεις με το Ισραήλ (10/10) και το Βέλγιο (14/10).

To Top