Σκληρή κριτική δέχεται στον Εμπαπέ λόγω της απουσίας του από την Εθνική Γαλλίας

Έντονη είναι η κριτική στη Γαλλία για την απουσία του Κιλιάν Εμπαπέ από τους αγώνες της Εθνικής του Ομάδας, με Ισραήλ και Βέλγιο, την στιγμή που ο ίδιος συμμετείχε κανονικά στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Βιγιαρεάλ για την La Liga.

O αρχηγός της Γαλλίας, Κιλιάν Εμπαπέ, δέχεται κριτική στη χώρα του επειδή δεν θα συμμετάσχει στα ματς της Εθνικής του ομάδας ενόψει του Nations League. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, καλείται να αντιμετωπίσει το Ισραήλ την Πέμπτη (10/10) και το Βέλγιο την Δευτέρα (14/10) το Βέλγιο.

O 25χρονος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, υπέστη έναν μυϊκό τραυματισμό πριν έναν μήνα περίπου, αλλά επέστρεψε στο ματς με την Λιλ για το Champions League την περασμένη Τετάρτη, όπου η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 1-0. Ο Γάλλος προπονητής, Ντιντιέ Ντεσάν, άφησε τον Εμπαπέ εκτός αποστολής, λέγοντας πως δεν είχε την απαραίτητη προετοιμασία, έχοντας παίξει πολύ λίγους αγώνες.

Το γεγονός πως ξεκίνησε ως βασικός, στην αναμέτρηση της Ρεάλ για το Ισπανικό πρωτάθλημα απέναντι στην Βιγιαρεάλ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον Γάλλο πρώην διεθνή, Μαξίμ Μποσίς, να εκφράζει την απογοήτευσή του στην εφημερίδα «Equipe».

«Αν είσαι τραυματίας, δεν παίζεις με τον σύλλογό σου και δεν καλείσαι στην εθνική ομάδα .Αλλά όταν βγαίνεις από τον πάγκο στο Champions League και ξεκινάς ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, τα πράγματα γίνονται ασαφή. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης. Το ξέραμε αυτό με τον Μισέλ Πλατινί, όταν τον θέλαμε ακόμα μαζί μας όταν τραυματίστηκε», ήταν τα λόγια του Μποσίς.

Μετά την αποχώρηση του Αντουάν Γκριεζμάν από την Εθνική Γαλλίας, ενός από τους πιο σημαντικούς παίκτες για την ομάδα, το περιβραχιόνιο του αρχηγού κλήθηκε να φορέσει ο Κιλιάν Εμπαπέ.

«Ως αρχηγός ο Μπαπέ, πρέπει να είναι παράδειγμα για τους οπαδούς, και δεν ήταν», δήλωσε ο Φαμπιάν Μπονέτ, ο εκπρόσωπος των Irresistibles Francais, μία ομάδα οπαδών της Εθνικής Γαλλίας.

«Αυτό που προκύπτει είναι ότι ο πραγματικός αρχηγός, ο Αντουάν Γκριεζμάν, έχει φύγει», πρόσθεσε.

To Top