Η Premier League απέρριψε το αίτημα της Σίτι για καθυστέρηση στην έναρξη της νέας σεζόν

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποκάλυψε πως η Premier League απέρριψε το αίτημα της Μάντσεστερ Σίτι να καθυστερήσει η έναρξη της επόμενης σεζόν, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους παίκτες να ανακάμψουν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Η Σίτι πρόκειται να συμμετάσχει στο τουρνουά το καλοκαίρι του 2025, πράγμα που σημαίνει ότι η χρονιά για τους παίκτες της θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου.

Οι Πολίτες είχαν ξεκινήσει συζητήσεις με τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος σχετικά με το ενδεχόμενο του να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της αργότερα από τις υπόλοιπες ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας, ωστόσο το αίτημα αυτό απορρίφθηκε. Μέχρι στιγμής μόνο η Τσέλσι έχει σταθεί στο πλευρό της σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

«Η Premier League δεν μας επέτρεψε να αναβάλουμε τους πρώτους δύο αγώνες της ερχόμενης σεζόν για να ανακάμψουμε. Ευχαριστούμε πολύ. Δεν θέλουν να αλλάξουν ημερομηνία σε αυτά τα παιχνίδια. Δεν έχω απάντηση για το τι θα κάνουμε αυτή τη στιγμή, γιατί δεν έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτήν τη θέση. Θα πάρουμε απόφαση με βάση την κοινή λογική. Θα δούμε πώς είναι οι παίκτες, το πρόγραμμα, και μετά θα αποφασίσουμε».

Η FIFA επιμένει πως οι ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων πρέπει να συμπεριλάβουν τους καλύτερους παίκτες τους στις αποστολές τους για το τουρνουά, το οποίο ξεκινά στις 15 Ιουνίου. Υπάρχουν ανησυχίες πως οι σύλλογοι θα ξεκουράσουν τους βασικούς τους ποδοσφαιριστές μετά από μία πολύ εξαντλητική σεζόν με αυξημένες υποχρεώσεις και στο Champions League.

«Θα πάμε με όλη την ομάδα εκεί (στις ΗΠΑ), όχι μόνο με 11 παίκτες», ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός σχετικά με το αν θα προτιμήσει να ξεκουράσει κάποια άτομα που είναι καθοριστικά για την ομάδα, μιάς και το αίτημά τους δεν βρήκε ανταπόκριση.

To Top