ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το βάρος στην αλλαγή της νοοτροπίας για να έρθει το “4×4” με θέα την κορυφή

Ο Άρης πέρασε νικηφόρα τα δυο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έκανε το “2 στα 2” και πλέον με βάση το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να κάνει το “4 στα 4”.

Για να περάσει από τη θεωρία στην πράξη, είναι ξεκάθαρο ότι ο Άκης Μάντζιος και οι συνεργάτες του ρίχνουν το βάρος στην αλλαγή νοοτροπίας. Kανένα ματς δεν είναι κερδισμένο με τις φανέλες ή επειδή έχουν προηγηθεί δυο νίκες σε ντέρμπι. Όλα κρίνονται στο χορτάρι και πρώτος απ’ όλους φέτος το απέδειξε ο Άρης τις τελευταίες μέρες.

Μετά από τέτοιες επιτυχίες ελλοχεύει ο κίνδυνος της χαλάρωσης, τη στιγμή που ο Άρης την έχει πατήσει στο παρελθόν, μετά από σημαντικές νίκες, πόσο μαλλόν, όταν έχει μπροστά του μια μια ομάδα την οποία την περασμένη σεζόν δεν την κέρδισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και έχει καινούργιο τον… πρώην προπονητή της (Βόκολος) στον πάγκο.

Σε αυτό το σημείο έριξε το βάρος ο προπονητής του Άρη με την ομιλία του στην ομάδα, ενώ όπως τόνισε και στις δηλώσεις του: “Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό που ακολουθεί. Αυτό θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες. Η παγίδα είναι να μην έχουμε την ίδια νοοτροπία με αυτήν που είχαμε στα ντέρμπι. Αν συμβεί αυτό, μπορεί να έχουμε απώλειες. Οπότε, από την πρώτη μέρα μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το συζητήσαμε με τους ποδοσφαιριστές μας, για να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους παιχνίδια (σ.σ. όπως αυτό με τη Λαμία που ακολουθεί) είναι πολύ σημαντικά για εμάς”.

Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι για την ομάδα του Άρη είναι μεγάλη ευκαιρία να αναρριχηθεί κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα και φυσικά αν θέλει να έχει βλέψεις τετράδας, τέτοια παιχνίδια οφείλει, εύκολα ή δύσκολα να τα κερδίζει. “Πιστεύω ότι το κατάλαβαν. Είναι επαγγελματίες, αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουμε. Ξέρουν πώς πρέπει να μπαίνουμε στα παιχνίδια και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει και στον αγώνα με τη Λαμία”, όπως σχολίασε στο συνδρομητικό ο Μάντζιος.

To Top