ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Άρης έδειξε χαρακτήρα και μέταλλο, έκανε το “2×2” στα ντέρμπι και έβαλε ψηλά τον πήχη

Ο Άρης έδειξε χαρακτήρα και μέταλλο, βάζοντας ψηλά τον πήχη μετά το “2×2” στα ντέρμπι… Δυο φορές σε μια βδομάδα, γκρέμισε τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Η συνήθεια που έγινε λατρεία!

Στο Κλεάνθης Βικελίδης υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα. Ο Άρης πήγε στην Τούμπα με απουσίες, όμως συνέχισε τις θετικές του εμφανίσεις κερδίζοντας και φέτος τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στην έδρα του, με 0-1 χάρη σε ένα γκολ-ποίημα του Μάνου Γκαρθία στο 63ο λεπτό. Σύμπτωση; Όχι φυσικά!

Ο Άρης με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και με την ωριμότητα που έδειξε στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ πήρε δίκαια έξι παλικαρίσιους βαθμούς, έφτασε τους 11 και βρίσκεται μόλις μια νίκη απόσταση (-3) από την 1η θέση των πολυδιαφημισμένων αντιπάλων του και ενώ έχει μπροστά του δυο σερί αγώνες με Λαμία και Καλλιθέα.

Με απλά λόγια; Η ομάδα του Άκη Μάντζιου (ο οποίος δεν χρειάζεται εμείς να πούμε πόσες… απαντήσεις έδωσε σε αυτά τα δυο “καυτά” ντέρμπι) έβαλε εκ του αποτελέσματος ψηλά τον πήχη. Όταν κερδίζει “back to back” Oλυμπιακό και ΠΑΟΚ κι όταν δικαιολογημένα έχεις παράπονα γι αυτά που σου… αφαίρεσαν με Ατρόμητο και Αστέρα, τότε, ναι δικαιούσαι να κοιτάζεις ψηλά.

Είναι γεγονός ότι ο Άρης φέτος έκανε πολύ πιο ποιοτικές μεταγραφές σε σχέση -τουλάχιστον- με πέρσι. Ήθελε και θέλει χρόνο για να γίνει ομάδα και σε κάθε περίπτωση κατέδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο και δεν είναι στην λίγκα ως φτωχός συγγενής.

Αυτή είναι η πρώτη ανάγνωση της δεύτερης νίκης σε ντέρμπι. Η συνέχεια θα δείξει μέχρι πού θα πάει ο Άρης… “Θεωρώ πως κάθε νίκη εχει την αξία της. Από κει και πέρα είναι νωρίς για να λέμε μεγάλα πράγματα. Είμαστε μια καινούρια ομάδα μια είναι νωρίς για συμπεράσματα. Πρέπει να βρούμε σταθερότητα για την συνέχεια”, όπως σχολίασε ο προπονητής των κιτρινόμαυρων.

Ο Άρης έδωσε σημάδια ότι μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα φέτος. Αρκεί να μην χύσει πάλι μόνος του την… καρδάρα.

 

To Top