Ο Χερμάν Μπούργος δέχθηκε «ρατσιστικό σχόλιο» πριν το ντέρμπι Ατλέτικο-Ρεάλ

Η La Liga παρενέβη και σταμάτησε μια δράση που θεώρησε ότι εμπεριείχε ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος του Χερμάν Μπούργος, του Αργεντινού πρώην τερματοφύλακα των «ροχιμπλάνκος», αλλά και προπονητή του Αρη πριν από δύο χρόνια.

Ένας χρήστης με το όνομα Guille @Colchonero δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εξής: «Αύριο στο Metropolitano, στο 13ο λεπτό, χειροκρότημα όρθιο για τον Mono Burgos.

Η ιδέα είναι να τραγουδήσουμε το γνωστό του τραγούδι ‘Mooooono, Mooooono Burgos’. Και μετά να τελειώσουμε με όρθιο χειροκρότημα για τον τερματοφύλακα: ‘Mooooono, Mooooono, Mooooono’. Σεβασμός στους θρύλους μας».

Λόγω του μηνύματος κατά του παλαίμαχου παίκτη της Ατλέτικο, αλλά και πρώην τεχνικού της ελληνικής ομάδας, ο συγκεκριμένος χρήστος ενημερώθηκε από τη La Liga στον εταιρικό του λογαριασμό, ότι πρόκειται να γίνει άμεσα αναφορά στις αρμόδιες Αρχές για το συγκεκριμένο ποστ, το οποίο «προωθεί διακρίσεις εναντίον ενός παίκτη, βασισμένο ουσιαστικά σε ξενοφοβικούς λόγους.»

Η διοργανώτρια αρχή με επικεφαλής τον Χαβιέρ Τέμπας, διαβεβαιώνει ότι «αυτός ο τύπος συμπεριφοράς δεν θα γίνει ανεκτός υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτές οι πράξεις δεν πλήττουν μόνο την εικόνα του αθλητισμού και της χώρας μας, αλλά αποτελούν άμεση απειλή για την ακεραιότητα και την ευημερία όλων των φιλάθλων».

To Top