Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναλαμβάνει την θέση του αθλητικού διευθυντή

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ο «εκλεκτός» της Μακάμπι Τελ Αβίβ για την θέση του αθλητικού διευθυντή, με τον Αμερικανοσραηλινό πρώην τεχνικό να έχει διαγνωσθεί πριν 5 χρόνια με μια σπάνια μορφή σκλήρυνσης κατά πλάκας, η οποία όμως φαίνεται δεν στάθηκε αρκετή για τον ίδιο προκειμένου να σταματήσει την ενασχόληση του με τα αθλητικά δρώμενα.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει «φάει» την προπονητική ζωή με το «κουτάλι». Τα κατορθώματα του εκτείνονται από την συνεργασία του με τον Λεμπρόν Τζέιμς στον πάγκο των Κλίβελαντ Κάβαλιερς ως πρώτος προπονητής μέχρι την κατάκτηση της Euroleague το 2014 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket το 2007 με την Εθνική ομάδα της Ρωσίας.

Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας με το οποίο διαγνώσθηκε το 2019 και τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, ο 65χρονος πρώην τεχνικός των Άρη και Ολυμπιακού, συνέχιζε την ενασχόληση του με το μπάσκετ μέχρι πρότινος σε ρόλο συμβούλου.

Μετά την απομάκρυνση του Έιβι Εβέν από την θέση του αθλητικού διευθυντή της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο «σύλλογος του λαού» επέλεξε να τον αντικαταστήσει φέρνοντας στη θέση του τον «θρυλικό» για την ομάδα, Ντέιβιντ Μπλατ. Τα τελευταία χρόνια ο Μπλάτ παρείχε τις συμβουλές τους στους Νικς, την Εθνική Καναδά και το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

To Top