ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ανάγνωση της ήττας και τα σημεία που “πλήγωσαν” τον Άρη στην πρεμιέρα

Τα πολλά λάθη (17), τα χαμένα ριμπάουντ (17 επιθετικά πήρε η Βενέτσια και συνολικά 41), σε συνδυασμό με τις 37 βολές που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι (οι διαιτητές σφύριζαν με διαφορετικά κριτήρια, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι βολές ήταν 24-4 και τα φάουλ 6-19!) έναντι 23 των παικτών του Άρη (οι 11 εκ των οποίων ήταν άστοχες) “πλήγωσαν” τους κιτρινόμαυρους.

Ήταν πολύ δύσκολο για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη με τέτοια νούμερα να διατηρηθεί στο παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι υστέρησαν και στο κομμάτι της δημιουργίας, μοιράζοντας 14 ασίστ, 11 λιγότερες από τους παίκτες της ιταλικής ομάδας, με την αναλογία ασίστ-λαθών (14-17) να έχει αρνητικό πρόσημο.

Αυτό που κόστισε, πάντως στον Άρη ήταν το μπλακ άουτ στο τρίτο δεκάλεπτο, που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι.

Το 47-46 με σερί 0-5 των κιτρινόμαυρων, ακολούθησε ένα καταστροφικό 16-0 των Ιταλών (μετατρέποντας το σκορ σε 63-46), σε ένα διάστημα, στο οποίο δεν λειτούργησε τίποτα σωστά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης δεν μπόρεσε ποτέ επί της ουσίας να επιστρέψει, ανήμπορος να βγάλει αντίδραση και να έχει απαντήσεις στον επιθετικό πλουραλισμό της Βενέτσια (επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων).

To Top