ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη επόμενη φάση του Κυπέλλου ο Άρης με νίκη (0-1) επί του Εθνικού

Χωρίς να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής του, ο Άρης των πολλών αλλαγών, νίκησε με γκολ του Νταρίντα τον Εθνικό με 0-1 και πήρε την πρόκριση και το εισιτήριο για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΜΕ ΟΚΤΩ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΑΡΗΣ

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα δίνοντας για πρώτη φορά χρόνο στον Χουάνκαρ στον αγώνα Κυπέλλου με τον Εθνικό.
Μοναδική έκπληξη από την πλευρά του έμπειρου τεχνικού ήταν η διατήρηση του Χουλιάν Κουέστα κάτω από την εστία καθώς στο δίδυμο των στόπερ και δεδομένων των απουσιών των Φαμπιάνο, Βέλεθ ήταν δεδομένη η συμμετοχή των Ροζ, Μπράμπετς. Ο Μάρτιν Μοντόγια κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Χουάνκαρ έκανε ντεμπούτο στην αντίστοιχη αριστερή πλευρά.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τους Ζαν Ζουλ, Βλάντιμιρ Νταρίντα και τον Γιάννη Φετφατζίδη σε ρόλο επιτελικού μέσου ενώ στην επιθετική τριάδα οι Σαβέριο, Ντιαντί αγωνίστηκαν στις πτέρυγες και ο Άλβαρο Σαμόρα στην κορυφή.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΡΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ

Το πρώτο ημίωρο στον αγώνα κύλησε με παιχνίδι κέντρου με τις δύο ομάδες να έχουν από μία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ.

Πρώτη μεγάλη στιγμή στον αγώνα αυτή του 24ου λεπτού με τον Σαμόρα. Ο Κοσταρικανός του Άρη έκανε το σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και πλάγια, αλλά ο Κουμπούλας σταμάτησε την μπάλα.

Στην αμέσως επόμενη επίθεση ήταν η σειρά του Εθνικού να χάσει ευκαιρία. Ο Ερέρα πήρε την μπάλα μετά από λάθος του Μπράμπετς, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ από την εστία του Άρη.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΝΤΑΡΙΝΤΑ

Στο 31ο λεπτό ο Νταρίντα έδωσε τη λύση στο γκολ που έψαχνε ο Άρης. Ο Ντιαντί σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή, ο τερματοφύλακας του Εθνικού δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Νταρίντα μέσα από την μικρή περιοχή σημείωσε το 0-1!

 

ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΕΣΤΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΣΑΒΕΡΙΟ ΚΑΙ ΝΤΑΡΙΝΤΑ

Στο 39΄ο Εθνικός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει το ματς. Σοβαρό λάθος του Κουέστα, με τον Γεωργούση να κλέβει την μπάλα αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε και διόρθωσε το λάθος του.

Η συνέχεια ήταν μονόλογος του Άρη με τους κιτρινόμαυρους να έχουν δύο μεγάλες στιγμές.

Αρχικά στο 42 τρομερό σουτ του Σαβέριο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε άουτ, ενώ στο 44 ο Νταρίντα δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Μοντόγια πήρε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή έσπασε και βρήκε τον Νταρίντα ο οποίος δεν κατάφερε να την βρει όπως ήθελε και η μπάλα βγήκε άουτ

ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟ… ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ

Στο 57 ο Άκης Μάντζιος βλέποντας ότι η μεσοεπιθετική γραμμή του Άρη δεν έχει απειλήσει ιδιαίτερα, άλλαξε πρόσωπα, βάζοντας στο ματς τους Μόντσου, Σίστο και Μάνου Γκαρθία.

Με τις αλλαγές οι κιτρινόμαυροι κράτησαν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια, έγιναν πιο κινητικοί και προσπάθησαν να δημιουργήσουν κινδύνους στην αντίπαλη εστία.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και έπειτα το παιχνίδι ήταν καθαρά και μόνο στα πόδια του Άρη με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να αρκούνται σε παθητικό ρόλο.

Κάπως έτσι το 0-1 ήταν το τελικό σκορ που έδωσε την νίκη-πρόκριση για τον Άρη.

Οι συνθέσεις:

ΕΘΝΙΚΟΣ: Κούμπουλας, Χριστογιάννης, Ζωγραφάκης, Τσατσαρής, Χατζηκυριάκος, Μαλάϊ, Σκεντεράϊ, Πολύζος, Γεωργούσης, Ερέρα, Αντωνίου.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια, Ρόουζ, Μπράμπετς, Χουάνκαρ (66′ Φρίντεκ), Ζουλ (57′ Μόντσου), Νταρίντα, Ντιαντί (57′ Σίστο), Φετφατζίδης (57′ Μάνου Γκαρθία), Σαβέριο, Σαμόρα

Διαιτητής: Κατοίκος Κωνσταντίνος (Αθηνών)
Βοηθοί: Τσολακίδης Λυκούργος (Αθηνών), Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)
Τέταρτος: Μπουρουζίκας Θωμάς (Λάρισας)

To Top