ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξεκινάει το Ευρωπαϊκό “ταξίδι” του Άρη με αντίπαλο τη Βενέτσια (21:00, PRESSARIS)

Ώρας Ευρώπης για τον Άρη! Ξεκινάει από την Ιταλία σήμερα το Ευρωπαϊκό “ταξίδι” των κιτρινόμαυρων με αντίπαλο τη Βενέτσια (21:00, PRESSARIS),στο πλαίσιο της πρεμιέρας του φετινού BKT EuroCup (2ος όμιλος).

Τα προβλήματα τραυματισμών και οι απουσίες από το ξεκίνημα της προετοιμασίας δεν έχουν αφήσει την ομάδα να προπονηθεί πλήρης και να παίξει κάποιο φιλικό, με όλους τους παίκτες παρόντες. Στην ομάδα ήρθαν φέτος 10 καινούργια πρόσωπα κι αυτό απαιτεί χρόνο και υπομονή για να αποκτήσει συνοχή και ομοιογένεια και κατ’ επέκταση αυτοματισμούς και συνεργασίες στο παιχνίδι της.

Κόντρα στην Καρδίτσα ο Άρης παρατάχθηκε με σοβαρές ελλείψεις (Λαζέφσκι, Χοτζ, Τολιόπουλος, Χατζηδάκης), είχε λίγους παίκτες σε καλή μέρα κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιάσει δύο πρόσωπα, ένα σε κάθε ημίχρονο. Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις μέρες μέχρι και σήμερα, αλλά το χρονικό διάστημα ήταν πιεστικό… “Θα είναι ένα πολύ σκληρό και δύσκολο παιχνίδι για εμάς, καθώς ο αντίπαλός μας έχει βάθος στο ρόστερ του και είναι μία ομάδα με εξαιρετική ποιότητα και εμπειρία. Ταυτόχρονα, όλοι οι τραυματισμοί που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, δε μας επέτρεψαν να προετοιμαστούμε με τον τρόπο που θέλαμε κατά την περίοδο της προετοιμασίας μας”, όπως παραδέχθηκε και ο Γιάννης Καστρίτης.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Λαζέφσκι, Χοτζ οι οποίοι συνεχίζουν την αποθεραπεία τους, όπως και οι νεαροί Βασίλης Καζαμίας, Βασίλης Πουρλίδας οι οποίοι επίσης είναι τραυματίες.

Την αποστολή του Άρη στην Ιταλία απαρτίζουν έντεκα παίκτες, δηλαδή οι: Μπανκς, Νόλεϊ, Τολιόπουλος, Ντε Τζούλιους, Χατζηδάκης, Γκιουζέλης, Μποχωρίδης, Γούντμπερι, Ρόμπερτς, Μαντζούκας και ο Κλέι για πρώτη φορά. 

Τολιόπουλος και Χατζηδάκης αν και ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς είναι στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού.

Από την πλευρά του ο Νέβεν Σπάχια αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε μεταξύ άλλων ότι: “Ο Άρης έχει αλλάξει πολύ, αλλά ξέρουμε το στυλ παιχνιδιού του. Έχουμε δει μερικά παιχνίδια τους, είναι πάντα μια δύσκολη ομάδα απέναντι τους. Για πρώτη φορά παίζουμε εντός έδρας αγώνα και ελπίζω οι φίλαθλοι να έρθουν να μας στηρίξουν για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς μαζί”.

Το μεγάλο καλοκαιρινό απόκτημα της Βενέτσια είναι ο Εξέιβιερ Μάνφορντ, ο οποίος είχε μέσο όρο 15,4 πόντους, ανά αγώνα για τη Χάποελ Τελ Αβίβ την περασμένη σεζόν, ενώ στη γραμμή των ψηλών θα δεσπόζει και πάλι ο Αμεντέο Τεσιτόρι (12,1 πόντους και 5,7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι τη σεζόν 2023-24).

To Top