ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης να γουστάρεις «σκούπισε» (2-1) Ολυμπιακό και… εξυγίανση!

Ένας Άρης πειθαρχημένος, συγκεντρωμένος και πιστός στο πλάνο του, πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση και δεν άφησε περιθώρια στον Ολυμπιακό κερδίζοντάς τον με 2-1 για την 5η αγωνιστική της Superleague χάρη σε γκολ των Μάνου Γκαρθία (3′) και Μορόν (41′). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 90+6 με τον Ελ Κααμπί στην μοναδική τους κλασική ευκαιρία.

Ο Άρης ήταν εξαιρετικός και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι δεν παρέκκλινε λεπτό από το πλάνο του, μην αφήνοντας περιθώριο στον αντίπαλο. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Κουέστα, βρίσκοντας μπροστά τους έναν πολύ καλά στημένο Άρη, με όλους τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να διακρίνονται και κανέναν να μην υστερεί.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν μάλιστα κλασικές ευκαιρίες να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, με τον Μορόν στο 65′ και στο 84′ με τη μεν πρώτη φάση τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, ενώ στη δεύτερη ευκαιρία του Ισπανού, ο Τζολάκης έβγαλε σε κόρνερ το τετ α τετ.

Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να μειώσει σε 2-1 στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Ελ Κααμπί.

ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Σε τρεις αλλαγές προχώρησε ο Άκης Μάντζιος στο αρχικό σχήμα επιλέγοντας δημιουργική τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Μόντσου, Σιφουέντες και Μανού Γκαρθία.

Από εκει και πέρα κάτω από την εστία παρέμεινε ο Κουέστα με τετράδα στην άμυνα τον Μάγιο που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, τον Βέλεθ που πήρε τη θέση του τραυματία Φαμπιάνο και τους Μπράμπετς, Φρίντεκ.

Στα επιθετικά διατηρήθηκαν οι Πιόνε Σίστο, Κλέιτον Ντιαντί, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Λορέν Μορόν.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ Ο ΜΑΝΟΥ

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με εξαιρετική προσπάθεια του Ντιαντί και υποδειγματικό τελείωμα του Μάνου Γκαρθία. Ο Μάγιο ξεδίπλωσε την επίθεση του Άρη από τα δεξιά, ο Ντιαντί απέφυγε εξαιρετικά τον Ορτέγκα και έστρωσε ιδανικά στον Μανού Γκαρθία από το ύψος του πέναλτι και ο Ισπανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη για το 1-0!

ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ Ο ΑΡΗΣ

Από το γκολ και έπειτα ο Άρης έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο, κάνοντας ίσως το καλύτερο πρώτο ημίχρονο τη φετινή χρονιά. Παρά το προβάδισμα, η τακτική και αμυντική προσήλωση των κιτρινόμαυρων, δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να δομήσει σωστές επιθέσεις ελέγχοντας το παιχνίδι μέσα από τον άξονα.

ΜΑΝΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ, ΜΟΡΟΝ ΕΚΤΕΛΕΙ

Στο 41ο λεπτό ο Άρης διπλασίασε τα τέρματά του με σκόρερ τον Μορόν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μανού Γκαρθία βρήκε τον Ισπανό φορ με εξαιρετική σέντρα και εκείνος πλάσαρε υπέροχα τον Τζολάκη για το 2-0.

 

ΕΛΕΓΞΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Ο ΑΡΗΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα, ο Άρης άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του προσπαθώντας να χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο. Από την άλλη ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει με τον Ελ Καμπί στο ψηλό παιχνίδι, όμως το δίδυμο των στόπερ των κιτρινόμαυρων λειτούργησε υποδειγματικά.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΜΟΡΟΝ

Η ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον Άρη και τον Λορέν Μορόν. Στο 65ο λεπτό, ο Μάνου Γκαρθία έκλεψε την μπάλα από τον Κάρμο, έφυγε στην αντεπίθεση, άνοιξε στον Μορόν στα αριστερά, ο οποίος προσπάθησε να κρεμάσει τον Τζολάκη, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Στο 84 ο Άρης είχε ακόμη μία ευκαιρία να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Ο Μορόν έφυγε στην αντεπίθεση και βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει το τετ α τετ.

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ο Ολυμπιακός μείωσε το σκορ στο φινάλε. Ο Ροντινέι βρήκε τον Ελ Κααμπί στην πλάτη της άμυνας, εκείνος πλάσαρε και βρήκε δίχτυα γράφοντας το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις:

  • ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μάγιο, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μόντσου, Ντιαντί (76′ Σαβέριο), Σιφουέντες (90′ Ζαν Ζουλ), Μ. Γκαρθία (76′ Νταρίντα), Σίστο, Μορόν (86′ Σαμόρα)
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη (77′ Μπιανκόν), Κάρμο, Ορτέγκα, Ν. Γκαρθία (46′ Ολιβέιρα), Έσε, Μαρτίνς (77′ Κοστίνια), Τσικίνιο (69′ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (46′ Γουίλιαν), Ελ Κααμπί.
To Top