Αγγελία της ΕΟΚ: Πωλείται θέση στην Α1 γυναικών έναντι 50.000 ευρώ!

Η νέα διοίκηση της ΕΟΚ προχώρησε σε μία ανακοίνωση – αγγελία με… ξεκάθαρα «ψιλά γράμματα», αναφορικά με την μία κενή θέση που υπάρχει στην Α1 Γυναικών.

Για την ακρίβεια, οι άνθρωποι που ορίζουν τις τύχες του ελληνικού μπάσκετ, προσκάλεσαν τις ομάδες που θέλουν να πάρουν μέρος στην Α1 Γυναικών, καλύπτοντας την μία κενή θέση που έχει απομείνει, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Πέμπτη (19/9).

Ωστόσο, η υποψήφια ομάδα, εφόσον επιλεγεί, για να λάβει την wild card υποχρεούται, όπως αναφέρεται ξεκάθαρα, να καταθέσει στην ΕΟΚ εγγυητική επιστολή ύψους 50.000 ευρώ.

Το σχετικό κείμενο διευκρινίζει πως το παραπάνω ποσό αφορά κατά 50% την «καλή εκτέλεση των υποχρεώσεων της ως άνω ομάδας» και κατά 50% «θα χρησιμοποιηθεί από την Ομοσπονδία για την εμπορική εκμετάλλευση του οικείου πρωταθλήματος αλλά και υπέρ των σωματίων – μελών της, κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ».

Αναλυτικά το σχετικό απόσπασμα:

Ήδη, μάλιστα, η ΕΟΚ έχει πουλήσει μία θέση στην ομάδα του Αθηναϊκού, που μέσω wild card αγόρασε τη παρουσία του στην Α1 Γυναικών έναντι 50.000 ευρώ και πλέον ψάχνει μια δεύτερη ομάδα με πορτοφόλι ώστε να αντικαταστήσει τον Εύνικο ο οποίος για οικονομικούς λόγους αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Θες μια θέση στην πρώτη κατηγορία και τα «σαλόνια» του Μπάσκετ Γυναικών; Η ΕΟΚ ως άλλος… Spitogatos έχει την λύση με 50.000 ευρώ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ και το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος:

Λαμβάνοντας υπόψη τον Κανονισμό Ειδικής Αδειοδότησης της ΕΟΚ (ο οποίος καταρτίστηκε σύμφωνα µε τον Νόμο και ψηφίστηκε από την τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης της 27ης Μαρτίου 2024) και σχετικά με μια (1) κενή θέση στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, η οποία έχει προκύψει κατόπιν αποχώρησης από την Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΝΙΚΟΣ», η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης καλεί όλα τα σωματεία – μέλη της, τα οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών μέσω της διαδικασίας χορήγησης ειδικής αδειοδότησης (wild card), να προβούν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος τους (υποβολή αίτησης για χορήγηση ειδικής αδειοδότησης / wild card) κατά την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Τα ενδιαφερόμενα σωματεία θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Πέμπτη 19-09-2024 και ώρα 17:00 με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected].
Διευκρινίζεται ότι σε μεταγενέστερο σημείο της διαδικασίας και εφόσον το σωματείο, το οποίο έχει υποβάλλει εμπροθέσμως αίτηση για χορήγηση ειδικής αδειοδότησης/ wild card, επιλεγεί, θα πρέπει να υποβάλλει εντός οριζόμενης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Κ προθεσμίας, όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

To Top