ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ναυάγησε ο Άρης στην Κρήτη, ήττα (3-2) από τον ΟΦΗ

Τα γκολ του Μορόν δεν ήταν αρκετά να φύγει ο Άρης νικητής από το Ηράκλειο, με τον ΟΦΗ να επικρατεί των κιτρινόμαυρων με 3-2 για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Γιούνγκ (21′ – πέναλτι), Λαμπρόπουλος (57′) και Σαλσίδο (82′) τα γκολ των Κρητικών, δύο γκολ από Μορόν από την άσπρη βούλα (68′, 88′).

Ο Άρης πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο, τις στιγμές αδράνειας και τα ατομικά λάθη και γνώρισε την ήττα από τον ΟΦΗ με 3-2, με τους κιτρινόμαυρους να παραμένουν στους 5 βαθμούς.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου πάντως είχαν ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα τέρματα, τόσο με τον Μορόν, όσο και με τους Φαμπιάνο, Σαβέριο και Σαμόρα στο φινάλε όμως τα τελειώματα δεν ήταν ιδανικά, με αποτέλεσμα να φύγουν από την Κρήτη με άδεια χέρια.

ΜΕ ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Άκης Μάντζιος δεν άλλαξε το τακτικό πλάνο του για τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ αλλά προχώρησε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα με την επιστροφή του Βλάντιμιρ Νταρίντα στον άξονα.
Ο Τσέχος μέσος αντικατέστησε τον Μόντσου καθώς ο τελευταίος έχασε το μεγαλύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Δίπλα στον Νταρίντα ήταν ο Χοσέ Σιφουέντες και η τριάδα στον άξονα συμπληρώθηκε με τον Μανού Γκαρθία. Στην αντίστοιχη της επίθεσης, ο προπονητής του Άρη διατήρησε τους Πιόνε Σίστο, Ντιαντί στα άκρα αλλά και τον Λορέν Μορόν στην κορυφή.

Στην αμυντική τετράδα, η απουσία του Ούγκο Μάγιο έδωσε φανέλα βασικού στον Μάρτιν Μοντόγια στο δεξί άκρο της άμυνας, αριστερά διατηρήθηκε ο Μάρτιν Φρίντεκ όπως και το δίδυμο των στόπερ (Φαμπιάνο-Μπράμπετς) μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Ο Άρης ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις το παιχνίδι καθώς είχε δοκάρι μόλις στο 6ο λεπτό με τον Σίστο. Ο παίκτης του Άρη έκανε το σουτ από τα αριστερά, η μπάλα όμως σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Χριστογεώργου.

ΑΦΕΛΕΣ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΟΦΗ

Στο 8ο λεπτό, ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του καλή στιγμή με τον Κουέστα να δηλώνει παρών. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Φούντας πάτησε στην περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά μπλόκαρε ο Κουέστα.
Στο 11ο λεπτό νέα ευκαιρία από τον ΟΦΗ. Γέμισμα από τα αριστερά, ο Γιουνγκ βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση, αλλά αστόχησε από κοντά.
Στο 18 οι Κρητικοί κέρδισαν πέναλτι μετά από αφέλεια του Μοντόγια. Ο Νους πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, ανατράπηκε από τον Μοντόγια, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιουνγκ ο οποίος ευστόχησε για το 1-0.
ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΑ ΓΚΟΛ Ο ΟΦΗ
Στο 57 και ενώ ο Άρης είχε ξεκινήσει να βρίσκει τα πατήματά του, ο ΟΦΗ πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Σενγκέλια εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, γεμίζοντας στην περιοχή, κεφαλιά από τον Λαμπρόπουλο και 2-0.

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΜΟΡΟΝ
Στο 66 ο Άρης κέρδισε πέναλτι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά και πρώτη κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο υψωμένο χέρι του Χατζηθεοδωρίδη. Ο Μορόν εκτέλεσε το πέναλτι στο 68′, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

ΞΑΝΑ ΓΚΟΛ Ο ΟΦΗ

Στο 82 ο ΟΦΗ πέτυχε το 3-1. Ο Σενγκέλια ντρίμπλαρε ωραία, μοίρασε την μπάλα στα δεξιά στον Σαλσίδο, εκείνος έκανε το δυνατό σουτ, με τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και μετά να καταλήγει στα δίχτυα.

ΕΔΩΣΕ ΞΑΝΑ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΜΟΡΟΝ

Στο 86′ ο Μορόν κέρδισε νέο πέναλτι και πάλι από τον Χατζηθε0δωρίδη ο οποίος τον ανέτρεψε στην περιοχή. Ο Ισπανός ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε μειώνοντας σε 3-2.

 

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκονθάλεθ, Αποστολάκης (Κουτενάκης 78΄), Μπαΐνοβιτς, Φούντας (Μπάκιτς 73΄), Νους (Σαλτσέδο 73΄), Σενγκέλια (Ριέρα 90’+1), Γιουνγκ (90΄+1 Καραχάλιος).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (Βέλεθ 73΄), Μοντόγια, Σιφουέντες (Σαμόρα 89΄), Νταρίντα (Μόντσου 65΄), Μανού Γκαρθία, Σίστο (Φετφατζίδης 65΄), Ντιαντί (Σαβέριο 46΄), Μορόν

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Κωσταράς, Κολλιάκος

VAR: Ζαμπαλάς, Τριανταφύλλου

Τέταρτος: Κατοίκος

 

To Top