Εκτός τρίτου γύρου ο Αλκαράθ στο US Open

Ο Κάρλος Αλκαράθ γνώρισε ήττα – σοκ από τον Μπότικ βαν ντε Ζάντσχουλπ στον δεύτερο γύρο του US Open!

O νικητής του Roland Garros και του Wimbledon (Νο.3), ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και στη Νέα Υόρκη, έχασε με 6-1, 7-5, 6-4 από τον 28χρονο Ολλανδό (Νο.74) σε 2 ώρες και 19 λεπτά και έμεινε εκτός φάσης «32» σε Grand Slam για πρώτη φορά μετά το 2021 (τότε ήταν 18 ετών)!

Είναι σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών και ήρθε από έναν παίκτη που πριν μερικούς μήνες σκεφτόταν ακόμα και την απόσυρση από την ενεργό δράση! Εκτός των άλλων, είναι και η πρώτη φορά μετά το 1999 που δεν υπάρχει Ισπανός σε τρίτο γύρο Grand Slam.

O βαν ντε Ζάντσχουλπ έπαιξε εκπληκτικά από την αρχή ως το τέλος και έδειξε απαράμιλλη ψυχραιμία μετά το πρώτο σετ, που κατέκτησε με άνεση χάνοντας μόνο έναν γκέιμ.

Ο 21χρονος Ισπανός ανέβασε την απόδοσή του μετά το 1-0 και πήρε πίσω το μπρέικ που του έκανε ο Ολλανδός στο δεύτερο, όμως έχασε ξανά το σερβίς του στο 5-5 και στη συνέχεια έχασε και το σετ. Κάτι ανάλογο έγινε και στο τρίτο, με τον Καρλίτος να απαντάει ξανά στο μπρέικ του βαν ντε Ζάντσχουλπ, αλλά να μην μπορεί να κρατήσει το σερβίς του στο 4-4.

Ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του βαν ντε Ζάντσχουλπ, που το 2021 είχε φτάσει ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Θα παίξει στη συνέχεια με τον Βρετανό Τζακ Ντρέιπερ, που άφησε εκτός με 6-4, 6-2, 6-2 τον Φακούντο Ντίας Ακόστα.

Πέρα του ότι ανοίγει ο δρόμος για τον Γιάνικ Σίνερ στο πάνω μέρος του ταμπλό, ανοίγει ο δρόμος και για την άνοδο του Σάσα Ζβέρεφ στο Νο.2 του κόσμου. Είναι, δηλαδή, πιθανό να πέσει ο Αλκαράθ στο Νο.4 του κόσμου μετά το US Open.

Ήταν, πάντως ένα τρελό καλοκαίρι για τον νεαρό τενίστα, που κατέκτησε δύο σερί Grand Slam τίτλους και έφτασε και ως τον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η… γκέλα σε major, ειδικά μετά από μια τόσο γεμάτη περίοδο…

Με τον αποκλεισμό του Κάρλος, ένας εκ των βαν ντε Ζάντσχουλπ, Ντρέιπερ, Γκοφέν, Μάχατς, Ντε Μινόρ, Έβανς, Αρνάλντι, Τόμπσον θα φτάσει στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam!

To Top