ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

O Τολιόπουλος έζησε το όνειρο και απέδειξε ότι δικαιούται μόνιμη παρουσία στην Εθνική!

Ο Βασίλης Τολιόπουλος έζησε το όνειρο της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς και παρότι η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να διεκδικήσει μετάλλιο, έδειξε με την απόδοσή του ότι δικαιούται να έχει μόνιμη παρουσία από δω και στο εξής στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο αρχηγός του Άρη, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε μια μεγάλη διοργάνωση με την ανδρών, ήταν ο δεύτερος σκόρερ της επίσημης αγαπημένης, πίσω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, πετυχαίνοντας 10,8 πόντους, κατά μέσο όρο στους τέσσερις αγώνες, που έδωσε στο Ολυμπιακό τουρνουά.

Έπαιζε 18,6 λεπτά, ανά παιχνίδι, έχοντας τον έκτο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (μετά τους Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου, Καλάθη, Γουόκαπ και Μήτογλου).

Μέτρησε ακόμη 2,3 ριμπάουντ κι 1,8 ασίστ, ενώ σούταρε με ποσοστό 100% στις ελεύθερες βολές (8/8), 58,3% στα δίποντα (7/12) και 33,3% στα τρίποντα (7/21).

Η καλύτερη εμφάνισή του ήταν κόντρα στην Ισπανία, όπου σημείωσε 14 πόντους (1/2 δπ., 4/6 τρ.), σε 17:14, ενώ κρίσιμη ήταν η παρουσία του απέναντι στην Αυστραλία όπου η Ελλάδα πανηγύρισε τη μοναδική νίκη της, σκοράροντας 13 πόντους (2/2 β, 4/6 δπ., 1/7 τρ.), στα 20:57, που έμεινε στο παρκέ.

To Top