Κι άλλο χάλκινο στην κωπηλασία, από Φίτσιου-Κοντού! (video)

Οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, πραγματοποιώντας απίθανη εμφάνιση.

Λίγα λεπτά μετά το χάλκινο μετάλλιο των Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρου Γκαϊδατζή, η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού κατέκτησαν επίσης το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας «αγγίζοντας», μάλιστα, στο τέλος της κούρσας τους και την δεύτερη θέση.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες πραγματοποίησαν μια εκπληκτική κούρσα στα 2000μ. σκιφ ελαφρών βαρών, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 6:49.28!

Με τρομερή αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία 500 μέτρα της διαδρομής, το ελληνικό πλήρωμα όχι απλά μπήκε στην τριάδα, αλλά διεκδίκησε στα ίσα και το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο τελικώς κατέληξε στα χέρια της Ρουμανίας (6:48.78). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μεγάλη Βρετανία με 6:47.06.

Για την ιστορία, αυτό ήταν το έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα για πρώτη φορά στην ίδια διοργάνωση έρχονται δύο μετάλλια! Το πρώτο είχε έρθει το 2004 στην Αθήνα με τους Πολύμερο και Σκιαθίτη στο διπλό σκιφ ελ. βαρών (χάλκινο), ενώ το δεύτερο ήταν και πάλι από τον Πολύμερο στο Πεκίνο το 2008, αλλά αυτή τη φορά με δίδυμο τον Δημήτρη Μούγιο (ασημένιο). Το τρίτο μετάλλιο ήρθε το 2010 στο Λονδίνο από τις Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στην ίδια κατηγορία του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, ενώ το τέταρτο ήταν το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου το 2021 στο σκιφ στο Τόκιο το 2021!

 

To Top