ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το θετικό πρόσημο από την Ολλανδία και οι προσθήκες για την ενίσχυση του Άρη

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τα φιλικά του στην Ολλανδία ο Άρης, τόσο από τη γενικότερη εικόνα της ομάδας, όσο και από την ψυχολογία που έδωσε χθες συνδυαστικά η πρώτη νίκη στα φιλικά προετοιμασίας, με αντίπαλο την Μπρέντα. 

Χάρη στα γκολ του Φετφατζίδη και του Σαμόρα στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης πέτυχε λοιπόν την πρώτη του νίκη στο τελευταίο παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους, επικρατώντας της Μπρέντα (1-2) και πλέον επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να μπει στην τελική ευθεία πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πλέον υπάρχει ένα πρώτο “ταμείο”, αναμένεται η συνέχεια με μεταγραφές που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα, αν και όλα αυτά γίνονται πλέον με μεγαλύτερη χρονική πίεση μια και από αύριο μπαίνουμε στον Αύγουστο.

Στην Ολλανδία ο Άρης αγωνίστηκε με Άλκμααρ (ήττα 1-2), Ντόρντρεχτ (0-0) και χθες με την Μπρέντα (νίκη 2-1). Άλκμααρ και Μπρέντα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα της χώρας τους, ενώ η Ντόρντρεχτ θεωρείται από τις ομάδες που θα ζητήσουν με αξιώσεις την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου σε αυτά τα παιχνίδια είχε αρκετά από τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει την ερχόμενη σεζόν. Από την πίεση στην μπάλα, την καλή κυκλοφορία αυτής, τη γρήγορη μετάβαση στην επίθεση, αν και τόσο με την Άλκμααρ, όσο και χθες δέχθηκε “εύκολα” γκολ σε σχέση με τις ελάχιστες επικίνδυνες επιθέσεις που έγιναν και την πίεση που ασκήθηκε στην άμυνα… Είναι ένα θέμα που καλούνται οι κιτρινόμαυροι να διορθώσουν, όπως παραδέχθηκε χθες με αφορμή το γκολ της Μπρέντα ο Γιακούμπ Μπράμπετς.

Κατά γενική ομολογία ο Άρης είχε την ομοιογένεια και την ομαδικότητα που επιβάλλεται για να είναι ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα, με δεδομένο πάντως, ότι -επί της ουσίας-στην Ολλανδία το μοναδικό νέο πρόσωπο ήταν ο Σίστο, κάτι που επισήμανε εμμέσως πλην σαφώς και ο προπονητής της ομάδας τονίζοντας ότι: “Συνολικά είναι καλό το ότι δεν είχαμε τραυματισμούς, γιατί είναι ένα θέμα σε κάθε προετοιμασία. Δουλέψαμε με παίκτες που γνωρίζαμε και γυρίζουμε τώρα σπίτι μας για την τελική ευθεία”.

Στα τρία φιλικά λοιπόν ο Άρης ήταν μια ομάδα με παίκτες και προπονητή που δουλεύουν μαζί για πάνω από έντεκα μήνες. Το πώς θα παρουσιαστεί στη συνέχεια με τις προσθήκες που έρχονται για την ενίσχυση της είναι ένα ερώτημα που θέλει τον χρόνο του για να απαντηθεί στην πράξη και στο χορτάρι. Θεωρητικά με την έλευση των Μάγιο, Μόντσου, Σιφουέντες (εκκρεμεί η περίπτωση του Σισέ) ο Άρης προσθέτει ποιοτικές λύσεις και περιμένει επιπλέον ενίσχυση και με άλλες μεταγραφές για να καλυφθούν τα κενά στο κιτρινόμαυρο ρόστερ, έχοντας ως τελικό και αυτονόητο στόχο να είναι πανέτοιμος στις 18 Αυγούστου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο.

To Top