ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με “οδηγό” τον “Φέτφα”, αντίο στην Ολλανδία με φιλική νίκη (1-2) και θετικό πρόσημο

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τα φιλικά του στην Ολλανδία ο Άρης. Χάρη στα γκολ του Φετφατζίδη και του Σαμόρα στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης πέτυχε την πρώτη του νίκη στο τελευταίο παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους, επικρατώντας της Μπρέντα με 1-2 και πλέον επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να μπει στην τελική ευθεία πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του στη νίκη του Άρη επί της Μπρέντα στο «Rat Verlegh Stadion» καθώς ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε και σέρβιρε γκολ στον Άλβαρο Σαμόρα στο πρώτο ημίχρονο, με τους Ολλανδούς να μειώνουν σε 1-2 με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

ΜΕ ΣΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Με τον Πιόνε Σίστο βασικό και αλλαγές στα μετόπισθεν ξεκίνησε ο Άρης στο τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στη Μπρέντα. Ο Δανός αγωνίστηκε στα αριστερά της επίθεσης, με τον Φετφατζίδη στα δεξιά και τον Σαμόρα στην κορυφή, έχοντας λίγο πιο πίσω τον Γκαρθία. Στην άμυνα ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τους Ρόουζ-Μοντόγια στα άκρα της άμυνας και τους Βέλεθ-Μπράμπετς, μπροστά από τον Κουέστα. Στα χαφ επέστρεψε ο Ζουλ δίπλα στον Πάρντο.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τρόπο να απειλήσουν τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Μια ωραία ενέργεια του Σαμόρα απο πλευράς Άρη και μια κεφαλιά άουτ του Μπαλάρντ ήταν τα αξιοσημείωτα του πρώτου τετάρτου, με την Μπρέντα να έχει την καλύτερή της στιγμή στο 17′, όταν ο Κόστορζ με κεφαλιά μέσα στην περιοχή σημάδεψε το δοκάρι του Κουέστα.

Από εκεί και πέρα οι κιτρινόμαυροι ήταν κυρίαρχοι ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ Ο ΦΕΤΦΑ

Στο 24 ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Φετφατζίδη. Ο Ρόουζ έκλεψε από τα δεξιά, ο Πάρντο γέμισε στην περιοχή, ο Σαμόρα άφησε την μπάλα να περάσει και ο Φετφατζίδης πλάσαρε με τη μια για να ανοίξει το σκορ για τους κιτρινόμαυρους.

Ο “Φέτφα” ήταν πρωταγωνιστής και στο 40ο λεπτό που ο Άρης πέτυχε δεύτερο τέρμα με τον Σαμόρα. Το μισό γκολ ανήκε στον Φετφατζίδη, ο οποίος έκανε εξαιρετική κούρσα παίρνοντας την μπάλα πίσω από τη σέντρα και φτάνοντας στο ύψος της μεγάλης περιοχής πάσαρε στον αμαρκάριστο Σαμόρα. Ο Κοσταρικανός με ωραίο πλασέ από πλάγια δεξιά νίκησε τον τερματοφύλακα της Μπρέντα διπλασιάζοντας τα τέρματα των κιτρινόμαυρων.

ΜΕΙΩΣΕ ΝΩΡΙΣ Η ΜΠΡΕΝΤΑ

Αμέσως μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Μπρέντα μείωσε σε 1-2. Έγινε σέντρα μέσα στην περιοχή του Αρη, ο Βέλεθ δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά και στην πλάτη του ο Ομαρσον με κεφαλιά έβαλε τη Μπρέντα ξανά στο ματς.

ΔΙΠΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΡΟΟΥΖ

Στο 53 ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Ρόουζ βρέθηκε στη μικρή περιοχή μετά από ωραία σέντρα του Σίστο, όμως η πρώτη του κεφαλιά αποκρούστηκε από τον Μπιέλιτσα, ενώ τη δεύτερη έδιωξαν οι αμυντικοί της Μπρέντα πάνω στη γραμμή.

ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ

Από το 70 και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα. Παρόλο που ο Άκης Μάντζιος ζητούσε από τους παίκτες του να διατηρήσουν το ρυθμό του πρώτου μέρους κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο λόγω των πολλών αλλαγών αλλά και της ζέστης

Οι συνθέσεις:

ΜΠΡΕΝΤΑ:  Μπιέλιτσα, Βαλέριους, Φαν Ρέουβικ, Φαν ντεν Μπεργκ, Ρόγιο, Γιάνοσεκ, Μπαλάρντ, Στάρινγκ, Κάιεντ, Ομαρσον, Κόστορζ

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ρόουζ, Μπράμπετς, Βέλεθ (78′ Πάβισιτς), Μοντόγια, Ζουλ (87′ Ντιαντί), Πάρντο (87′ Παναγίδης), Φετφατζίδης (61′ Σαβέριο), Σίστο (78′ Φατόρε), Γκαρθία (56′ Σουλεϊμάνοφ), Σαμόρα (78′ Μορόν).

To Top