Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Πύρινο τρίγωνο, μπαράζ εκκενώσεων, τραυματισμός πυροσβέστη (video)

Ανεξέλεγκτα καίει η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, εδώ και πάνω από πέντε ώρες, με τα πύρινα μέτωπα να είναι πλέον πολλά.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια . Στην μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας μεταβαίνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Λίγο μετά τις 20:00, μάλιστα, ενεργοποιήθηκε ξανά το 112 για την περιοχή του Κοσκινά, προτρέποντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέσω της επαρχιακής οδού Καρύστου.

Νωρίτερα, είχαν σταλεί μηνύματα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος, από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια και από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, σε ενημέρωσή του περιέγραψε τη «μάχη» της Υπηρεσίας με τη φωτιά στην Εύβοια, η οποία εκδηλώθηκε για πρώτη φορά στις 03:17 το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7).

Σύμφωνα με τον κ. Βαρθακογιάννη, στη φωτιά στην Εύβοια επιχειρούν πλέον 189 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 56 οχήματα και 26 εναέρια μέσα, μεταξύ άλλων 16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα από τα οποία τα δύο είναι συντονιστικά.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται, πλέον, σε ένα τρίγωνο οικισμών στην Εύβοια, στις Πετριές, στην Κριέζα και στα Αλώνια, περιοχές όπου ήχησε το 112, αρχικά για ενημέρωση και στη συνέχεια για εκκένωση.

Σύμφωνα με το evima.gr, τραυματίστηκε πυροσβέστης στην προσπάθεια κατάσβεσης, έπαθε εγκαύματα και μεταφέρετε αυτή την ώρα στο κέντρο υγείας Αλιβερίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή των Πετριών, μάλιστα, υπάρχουν και αρκετές ανεμογεννήτριες και σε μία από αυτές έγινε έκρηξη η οποία παραλίγο να προκαλέσει τραγωδία.

Τα κομμάτια από την ανεμογεννήτρια που έσκασε, έπεσαν δίπλα στους εθελοντές της ομάδας SAR312 και στους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή.

To Top