Φλαμένγκο – Κρισιούμα: Η στιγμή που οπαδός πετάει στο γήπεδο τη δεύτερη μπάλα που οδήγησε στο πιο viral πέναλτι!

Ο νεαρός οπαδός που πέταξε τη δεύτερη μπάλα και προκάλεσε το χάος στον αγώνα ανάμεσα στη Φλαμένγκο και στη Κρισιούμα τραβούσε βίντεο από την κερκίδα λίγο πριν προκαλέσει… χάος.

Απίθανο σκηνικό καταγράφηκε βραζιλιάνικο πρωτάθλημα στον αγώνα Φλαμένγκο – Κρισίουμα, όταν στο 89′ της αναμέτρησης και με το σκορ στο 1-1 η Φλαμένγκο κέρδισε πέναλτι απο..μια δεύτερη μπάλα που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο.


Ο «ήρωας» της Φλαμένγκο που έβαλε τη δεύτερη μπάλα στο χορτάρι και προκάλεσε… χάος στο ματς ονομάζεται Εντίνιο Άλβες και από το Σάββατο (20/7) έχει γίνει γνωστός σε όλο τον πλανήτη.

Ο Εντίνιο Άλβες μάλιστα ανέβασε και βίντεο από τη στιγμή που πέταξε τη μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και σίγουρα… δεν φανταζόταν όλα όσα θα ακολουθούσαν.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος σε «συνεργασία» με τον Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα (σκόρερ του πέναλτι) «σφράγισε» το 2-1 και τώρα απολαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας!

Κατά καιρούς έχουν δοθεί διάφορα πιθανά και απίθανα πέναλτι, όμως σαν και αυτό που δόθηκε χθες στο παιχνίδι της Φλαμένγκο με την Κρισιούμα, δεν έχουμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια. Ή τουλάχιστον να γίνει τόσο ευρέως γνωστό όπως αυτό…

Τι έγινε σε αυτό το παιχνίδι του πρωταθλήματος Βραζιλίας; Η αναμέτρηση βρισκόταν στο 89ο λεπτό, με το σκορ να είναι στο 1-1, όταν μία δεύτερη μπάλα έκανε την εμφάνισή της μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, την οποία δεν την πήρε… χαμπάρι κανείς για να την διώξει, ούτε ο διαιτητής για να σταματήσει τον αγώνα.

Ο Εβερτον έγινε κάτοχος της μπάλας με την οποία παιζόταν ο αγώνας στο ύψος της περιοχής, γύρισε φάτσα προς το τέρμα και άρχισε να κατευθύνεται προς την εστία της Κρισιούμα. Τότε ο Ζόναθαν, έχοντας μπροστά του την δεύτερη μπάλα, την κλώτσησε για να πετύχει την κανονική, κάτι που τελικά το κατάφερε.

Αμέσως μετά ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μαγκιουέλσον Λίμα Μπαρμπόσα διέκοψε το παιχνίδι, δείχνοντας την άσπρη… βούλα του πέναλτι, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη και διαμαρτυρίες στους φιλοξενούμενους.

Τι λέει ο κανονισμός

Όσο παράξενο όμως και αν φαίνεται αυτό, η απόφαση του 33χρονου ρέφερι ήταν σωστή, καθώς αυτό αναφέρει το βιβλίο των κανονισμών του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα στο κεφάλαιο με τις παραβάσεις και τις ανάρμοστες συμπεριφορές, τονίζει μεταξύ άλλων στο κομμάτι για το πότε δίνεται ελεύθερο λάκτισμα πως ο διαιτητής πρέπει να δείξει την πέναλτι όταν ένας παίκτης… «πετά ένα αντικείμενο στη μπάλα, σε αντίπαλο ή αξιωματούχο αγώνα ή έρχεται σε επαφή με τη μπάλα με αντικείμενο που κρατά στο χέρι».

Αυτό δηλαδή που έκανε ο δεξιός μπακ των φιλοξενούμενων. Πέταξε ένα αντικείμενο, στην προκειμένη περίπτωση μία μπάλα, προς την μπάλα που παιζόταν ο αγώνας. Η παράβαση αυτή έγινε εντός περιοχής, άρα το ελεύθερο λάκτισμα είναι πέναλτι.

Κανονισμός ποδοσφαίρου

To Top