Σάουθγκεϊτ: “Δεν είναι φυσιολογικό να σου ρίχνουν μπύρα, ανέλαβα αυτή τη δουλειά για να βελτιώσω το αγγλικό ποδόσφαιρο”

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ οδήγησε το Σάββατο (6/7) την Αγγλία στα ημιτελικά του Euro 2024 και στις δηλώσεις του ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που ανέλαβε ομοσπονδιακός ήταν για να χαρίσει αυτές τις στιγμές στον αγγλικό λαό.

Η Αγγλία κατάφερε να πάρει την πρόκριση και να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ελβετίας στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου επικράτησε 5-3 κι έκλεισε θέση μαζί με την Ολλανδία στον δεύτερο ημιτελικό του Euro 2024.

Τα τρία λιοντάρια που βρέθηκαν πίσω στο σκορ και χρειάστηκαν το γκολ του Σακά στο 80′ για να στείλουν το ματς στην παράταση έχουν δεχθεί έντονη κριτική για την παρουσία τους στο τουρνουά, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να μην ξεφεύγει από το μάτι του κυκλώνα.

Μετά την πρόκριση ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας σχολίασε τις αποδοκιμασίες των Άγγλων, ενώ τόνισε πως στόχος του είναι να βελτιώσει το αγγλικό ποδόσφαιρο.

“Αν δεν μπορώ να απολαύσω αυτή τη στιγμή, τότε είναι χάσιμο χρόνου. Σίγουρα κάθε τόσο πρέπει να υπάρχει κάποια απόλαυση σε αυτή τη δουλειά. Λατρεύω τους παίκτες και μοιράζομαι αυτή τη στιγμή μαζί τους.

Δεν μπορώ να αρνηθώ πως πονάει όταν τα πράγματα γίνονται τόσο προσωπικά. Δεν νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να σου ρίχνουν μπύρα.

Αλλά είμαστε σε έναν τρίτο ημιτελικό σε τέσσερα σερί τουρνουά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να απολαμβάνουμε αυτό το ταξίδι.

Ανέλαβα αυτή τη δουλειά για να προσπαθήσω να βελτιώσω το αγγλικό ποδόσφαιρο, για να μας χαρίσω τέτοιες βραδιές. Συνεχίζουμε να χαρίζουμε στους ανθρώπους φανταστικές αναμνήσεις.

Τώρα θέλουμε να προσφέρουμε κάτι ακόμα, δεν έχουμε πάει ποτέ σε τελικό εκτός Αγγλίας, δεν κερδίσαμε ποτέ ένα Euro, οπότε υπάρχουν δύο κομμάτια ιστορίας που θα θέλαμε να δημιουργήσουμε.

Δεν τα κάναμε πάντα όλα σωστά, αλλά γενικά δείξαμε την ανθεκτικότητα που έχουν εδώ και χρόνια οι ομάδες που κερδίζουν τουρνουά, όπως οι Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία. Δεν είναι όλα καθαρό ποδόσφαιρο”.

To Top