Ο Καναδάς νίκησε την Βενεζουέλα στα πέναλτι και ετοιμάζεται την Αργεντινή στα ημιτελικά του Copa America (video)

Όπως η Αργεντινή, έτσι και ο Καναδάς χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης στα ημιτελικά του Copa America. Νίκησε τη Βενεζουέλα (1-1 κ.δ. 4-3 πεν.) και πλέον θα αντομετωπίσει στους “4” της διοργάνωσης την Αργεντινή.

Σε μια ματσάρα με απίστευτη εξέλιξη ο Καναδάς ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και από νωρίς έκλεισε την Βενεζουέλα στα καρέ της, με τον Σάλφεμπεργκ στο 13ο λεπτό να βάζει μπροστά στο σκορ τους Καναδούς.

Στη συνέχεια η Βενεζουέλα ισορρόπησε το ματς, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κρεπό, με το 1-0 να μένει μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βενεζουέλα ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή της ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και τελικά στο 65ο λεπτό ο παίκτης-θρύλος των Βενεζουελάνων, Σάλομον Ροντόν είδε τον Κρεπό εκτός θέσης και με υπέροχο ψηλοκρεμαστό λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.

Στα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ της νίκης, όμως η κούραση έκανε την εμφάνισή της και έτσι δεν άλλαξε κάτι μέχρι την λήξη του αγώνα, με τους δύο «μονομάχους» να οδηγούνται στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Καναδοί έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία και πανηγύρισαν μια ιστορική πρόκριση.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ροντόν, γκολ
Ντέιβιντ, γκολ
Ερέρα, άουτ!
Μιλάρ, άουτ!
Ρινκόν, γκολ
Μπομπίτο, γκολ
Σαβαρίνο, δοκάρι!
Εουστάκιο, απόκρουση Ρόμο!
Κάντιζ, γκολ
Ντέιβις, γκολ
Γιανγκέλ, απόκρουση Κρεπό!
Κονέ, γκολ

To Top