Νάγκελσμαν: “Αξίζαμε την ισοπαλία με την Ελβετία και την πρωτιά στον όμιλο” (video)

Η εθνική Γερμανίας άρχισε με δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του 1ου ομίλου του Euro 2024 απέναντι σε Σκωτία (5-1) και Ουγγαρία (2-0), όμως στο τρίτο παιχνίδι της αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες από τους άκρως ανταγωνιστικούς Ελβετούς και χρειάστηκε ένα γκολ στο 90+2′ για να λυτρωθεί.

Αυτό ήρθε από τη “χρυσή αλλαγή” του Νάγκελσμαν, τον Νίκλας Φίλκρουγκ, με τον φορ της Ντόρτμουντ να εκτελεί με κεφαλιά τον Ζόμερ μετά από σέντρα του Ράουμ από τα αριστερά και να υπογράφει το τελικό 1-1 στην Φρανκφούρτη, αποτρέποντας την πρώτη ήττα της “Μάνσαφτ” στο τουρνουά που διοργανώνει και υπογράφοντας την κατάκτηση της πρωτιάς.

“Στο τέλος πήραμε ρίσκα και μπορούσαμε να δεχτούμε γκολ σε αντεπίθεση αλλά αξίζαμε τον βαθμό, αξίζαμε να ισοφαρίσουμε και να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Η Ελβετία ήταν σπουδαία αντίπαλος και το ματς ήταν θεαματικό. Εμείς τα πήγαμε καλά από τακτικής πλευράς”, τόνισε ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, και πρόσθεσε:

“Είναι σημαντικό να έχουμε παίκτες που μπορούν να πετύχουν καθοριστικά γκολ ερχόμένοι από τον πάγκο. Ο Φίλκρουγκ σκόραρε ξανά ένα ωραίο γκολ, είναι σημαντικός για μας. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε έναν τέτοιο παίκτη που μπορούμε να τον φέρνουμε από τον πάγκο.

Αναλύουμε τους αντιπάλους για να διαλέγουμε την ενδεκάδα και μετά μπορούμε να φέρνουμε διαφορετικούς παίκτες από τον πάγκο”.

Σημειώνεται πως ο προπονητής της Μάνσαφτ πονοκεφαλιάζει για το βασικό δίδυμο των στόπερ του ενόψει του νοκ-άουτ αγώνα που ακολουθεί για τη φάση των “16”, αφού ο Τα χάνει το ματς λόγω τιμωρίας (συμπλήρωσε δύο κάρτες) ενώ ο Ρίντιγκερ αποχώρησε με ενοχλήσεις στο πόδι.

To Top