ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η ηχηρή επιστροφή της Βαλένθια και άλλες τρεις προσθήκες στο νέο Eurocup

Τέσσερις ομάδες, που δεν συμμετείχαν στο περυσινό EuroCup συμμετέχουν στη διοργάνωση της σεζόν 2024-25. 

Αυτή που ξεχωρίζει είναι φυσικά η Βαλένθια, η οποία επιστρέφει στον δεύτερο τη τάξει θεσμό της Ευρωλίγκας, μετά από τρία χρόνια (τελευταία της συμμετοχή τη σεζόν 2021-22).

Οι “νυχτερίδες” έχουν κατακτήσει τέσσερις φορές το EuroCup (2003, 2010, 2014, 2019) και δύο φορές ήταν φιναλίστ (2012, 2017) κι όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για μία διοργάνωση, την οποία γνωρίζουν πολύ καλά.

Οι άλλες τρεις ομάδες είναι η Μπαχτσεσεχίρ, η οποία έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο θεσμό, η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Σόποτ Τρεφλ.

Οι πρωταθλητές Πολωνίας είναι η ομάδα, που αποτέλεσε την διάδοχο κατάσταση της Πρόκομ Τρεφλ, την οποία ο Άρης νίκησε το 2003 στον τελικό του φάιναλ φορ του Champions Cup της  FIBA, κατακτώντας το τρίτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Σε σχέση με πέρυσι δεν συμμετέχουν στη διοργάνωση, φυσικά, η κάτοχος του θεσμού, Παρί, η οποία θα παίξει στην Ευρωλίγκα, δύο ομάδες, που αντιμετώπισε ο Άρης, η Σλασκ Βρότσλαβ,  η ουκρανική Προμετέι και η αγγλική Λόντον Λάιονς, η οποία πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.

Αναλυτικά οι 20 ομάδες της διοργάνωσης: 

Άρης, Λιετκαμπέλις (Λιθουανία), Μπαχτσεσεχίρ (Τουρκία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), Τσεντεβίτα Ολίμπια (Σλοβενία), Τρέντο (Ιταλία), Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Μπουργκ (Γαλλία), Μπανταλόνα (Ισπανία), Ουλμ (Γερμανία), Τρεφλ Σόποτ (Πολωνία), Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), Κλουζ (Ρουμανία), Βενέτσια (Ιταλία), Βαλένθια (Ισπανία), Αμβούργο (Γερμανία), Γουλβς (Λιθουανία).

To Top