Η Αυστραλία ανακοίνωσε τους 17 παίκτες που θα παλέψουν για την παρουσία στους Ολυμπιακούς

Μετά το χάλκινο μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι Αυστραλοί θα κυνηγήσουν ξανά την επιτυχία, αυτή τη φορά στο Παρίσι. Ο κόουτς της Αυστραλίας, Μπράιν Γκούριαν ανακοίνωσε, σήμερα (16/05), τους 17 παίκτες που έχει επιλέξει για να βρεθούν στην προετοιμασία της αποστολής σε training camp τον Ιούνιο, λίγο πριν από την Ολυμπιάδα του 2024.

Ανάμεσα στους 17, βρίσκονται πέντε από τους παίκτες που κατέκτησαν το μετάλλιο στο Τόκιο. Ο λόγος για τους Μιλς, Ινγκλς, Ντελαβεντόβα, Κέι και Γκούλντινγκ. Ο Μπεν Σίμονς των Νετς, εξακολουθεί να μην βρίσκεται μέσα στα ονόματα που έχουν επιλεγεί για την προετοιμασία.

Ωστόσο, από πλευράς NBA στη λίστα βρίσκονται ο Γκίντεϊ των Οκλαχόμα Σίντι Θάντερ, ο Ντάντε Έξουμ και ο Τζος Γκριν των Μάβερικς οι οποίοι αποτελούν το νέο αίμα για την Εθνική Αυστραλίας. Όπως αντίστοιχα οι Λαντάλ και Ριθ.

Αναλυτικά, οι 17 επίλεχτοι: Ξαβιέ Κουκς, Ντάισον Ντάνιελς, Μάθιου Ντελαβεντόβα, Νάντε Έξουμ, Τζος Γκίντει, Κρις Γκούλντινγκ, Τζος Γκριν, Τζο Ινγκλς, Νίκ Κέι, Τζοκ Λαντάλ, Γουίλ Μακγκνέι, Τζακ Μακβέι, Πάτι Μίλς, Ντουόπ Ρίθ, Ματίς Θάιμπουλ, Ντέγιαν Βασίλιεβιτς,Τζακ Γουάιτ.

Ο Γκούριαν δήλωσε σχετικά: “Το επίπεδο του τουρνουά θα είναι κορυφαίο και είμαστε ενθουσιασμένοι με την ομάδα που έχουμε συγκεντρώσει”.

Μετά από την αρχική προετοιμασία τον Ιούνιο, ο Γκουριάν θα επιλέξει τους 12 τελικούς που θα συνεχίσουν για να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Αυστραλία είναι μια πιθανή αντίπαλος της Ελλάδας, καθώς στη φάση των ομίλων του Παρισιού θα αναμετρηθεί με τον Καναδά και τους νικητές από το προολυμπιακό τουρνουά της Ελλάδας και της Ισπανίας.

To Top