Η… ξέφρενη πορεία της Λεβερκούζεν στην εφετινή Bundesliga, επέτρεψε στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Γερμανίας, πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Πλέον η Μπάγερ, η οποία είναι αήττητη στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, καθώς μετρά 38 νίκες και επτά ισοπαλίες σε 45 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, έχει την δυνατότητα να πετύχει ακόμη δύο ρεκόρ στην Bundesliga, με τη μεγάλη κατηγορία υπό τη συγκεκριμένη ονομασία να διάγει την 61η σεζόν της «ζωής» της.
Το πρώτο είναι να τελειώσει αήττητη το πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει πετύχει άλλη ομάδα στα… χρόνια της Bundesliga. Και αυτό γιατί μόνο η Μπάγερν Μονάχου έχει ολοκληρώσει τη σεζόν με μία ήττα και μάλιστα δύο φορές, με τη Λεβερκούζεν, μάλιστα, να είναι αυτή που «έσπασε» και στις δύο περιπτώσεις το αήττητο των Βαυαρών (3-0 τη σεζόν 1986-87 και 2-1 τη σεζόν 2012-13). Αυτή τη στιγμή η Λεβερκούζεν έχει ρεκόρ 25-5-0 σε 30 αγωνιστικές και καλείται να μη χάσει στις τέσσερις «στροφές» που απομένουν ως το τέλος, προκειμένου να «γράψει Ιστορία».
Το δεύτερο, το οποίο είναι και πιο… δύσκολο, είναι να καταγράψει η Λεβερκούζεν την υψηλότερη βαθμολογική συγκομιδή στην ιστορία της Bundesliga, ρεκόρ που αυτή τη στιγμή κατέχει η Μπάγερν Μονάχου από τη σεζόν 2012-13. Οι Βαυαροί του Γιούπ Χάινκες ολοκλήρωσαν τότε τη χρονιά με 29 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσουν 91 βαθμούς. Από την πλευρά τους, οι «ροσονέρι» του Τσάμπι Αλόνσο έχουν «μαζέψει» 80 βαθμούς ύστερα από τις πρώτες 30 «στροφές» του πρωταθλήματος και καλούνται να πετύχουν το «4 στα 4» στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, προκειμένου να φτάσουν τους 92 και να βελτιώσουν την επίδοση της Μπάγερν Μονάχου. Για την ιστορία, τα τέσσερα παιχνίδια που έχει να δώσει ακόμη η Λεβερκούζεν στο πρωτάθλημα είναι με τη Στουτγκάρδη (εντός, 27/4), την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (εκτός, 5/5), την Μπόχουμ (εκτός, 12/5) και την Άουγκσμπουργκ (εντός, 18/5).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεζόν 1963-64 ήταν η «παρθενική» της Bundesliga και ολοκληρώθηκε με την Κολωνία να κατακτά τον τίτλο. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των ομάδων που μετείχαν (16, 18 ή 20), η διοργάνωση ξεκίνησε με το βαθμολογικό σύστημα 2-1-0 (σ.σ. δύο βαθμοί για νίκη, ένας για ισοπαλία και κανένας για ήττα), το οποίο διατηρήθηκε μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 1994-95. Σε όλο αυτό το διάστημα, τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή είχε η Μπάγερν της σεζόν 1971-72 με 55 βαθμούς, ενώ, αν γίνει αναγωγή στο σημερινό βαθμολογικό σύστημα, τότε οι Βαυαροί θα είχαν συγκεντρώσει 79 βαθμούς, όπως και την αγωνιστική περίοδο 1972-73. Από τη σεζόν 1995-96 υιοθετήθηκε το σύστημα 3-1-0 (σ.σ. τρεις βαθμοί για νίκη, ένας για ισοπαλία και κανένας για ήττα), το οποίο διατηρείται μέχρι σήμερα.