ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαβέριο: Από τα κλάματα του τραυματισμού μέχρι το ξέσπασμα της δικαίωσης!

Η ποδοσφαιρική ζωή του Κίκε Σαβέριο στον Άρη θυμίζει εκκρεμές. Η μεταγραφή του στην κιτρινόμαυρη ομάδα, το ντεμπούτο του με την Αραράτ, μέχρι τα κλάματα για τον τραυματισμό του στην προπόνηση, αλλά και το ξέσπασμα της δικαίωσης. Κι όλα αυτά για τον 24χρονο επιθετικό που αναζητεί τη γη της… ποδοσφαιρικής επαγγελίας στο Κλεάνθης Βικελίδης!

Από τις 2 Ιουλίου όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του μέχρι χθες δηλαδή 189 μέρες μετά, έγιναν πολλά!

Ο αγώνας με την Αραράτ

Από τις αλλαγές που βοήθησαν στη βελτίωση της εικόνας του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο με την Αραράτ και την πρόκριση στις 3 Αυγούστου ήταν αναμφισβήτητα εκείνη του Σαβέριο. Ο 24χρονος εξτρέμ από το Εκουαδόρ έδωσε ενέργεια και πνοή με την είσοδό του στο δεύτερο μέρος, προβλημάτισε την άμυνα της Αραράτ και έβαλε… δύσκολα στην αντιμετώπισή του. “Ζωντάνεψε” τη δεξιά πτέρυγα και ειδικά στο παιχνίδι “ένας εναντίον ενός” έδειξε αντανακλαστικά και ικανότητες.

Σίγουρα φώναξε “παρών” κι έδωσε υποσχέσεις. “Κάθε φορά που παίζω, προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου. Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος για την πρόκριση της ομάδας μας. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Έτσι είναι τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για το επόμενο παιχνίδι. Η κάθε νίκη, η κάθε πρόκριση, δίνει αυτοπεποίθηση αλλά πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω για το παιχνίδι που έρχεται” όπως σχολίασε ο ίδιος μετά τον αγώνα.

Ξέσπασε σε κλάματα για τον τραυματισμό του

Τέσσερις μέρες μετά, ο Σαβέριο υπέστη διάστρεμμα στην προπόνηση! Αποχώρησε, εξαιτίας ενός χτυπήματος στην ποδοκνημική. Σύμφωνα με τις ακτινογραφίες που έκανε υπέστη διάστρεμμα. Κατά τον τραυματισμό του δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα. Όλοι πάγωσαν με τον ίδιο φυσικά να καταλαβαίνει πως το πρόβλημα είναι σοβαρό.

Η επιστροφή του  136 μέρες μετά

Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Ο Σαβέριο υπέστη ένα οστικό οίδημα και παρέμεινε στα πιτς. Επέστρεφε στη δράση κόντρα στον ΟΦΗ στις 17 Δεκεμβρίου, μετά από 136 μέρες! Οι κιτρινόμαυροι αναγκάστηκαν να πορευτούν χωρίς αυτόν, τότε όμως επέστρεψε αποτελεί μια επιπλέον λύση στην επίθεση.

Ο Άκης Μάντζιος μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ως αριστερό εξτρέμ, ως δεκάρι όσο και ως δεξιό εξτρέμ αναλόγως την κατάσταση του κάθε αγώνα.

Η ασίστ και το γκολ

Ο 24χρονος επιθετικός αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή της νίκης του Άρη επί του ΠΑΟΚ. Στο 46′ έδωσε την ασίστ στον Σουλεϊμάνοφ, ενώ 13 λεπτά αργότερα πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ του πρωταθλήματος. Ήταν το πρώτο του με τη φανέλα του Άρη.

Ο ίδιος πανηγύρισε ως… στρατιώτης του Άρη, ενώ παραδέχθηκε πως: «Περίμενα πολύ καιρό για να μου έρθει αυτή η ευκαιρία και δούλεψα πολύ σε προσωπικό επίπεδο για να μπορέσω να την εκμεταλλευτώ».

 

To Top