Ο Χρήστος Γώγος ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, που διακόπηκε. Ποιος είναι ο γιατρός που έγινε το πρόσωπο της χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, διεκόπη στο 49ο λεπτό έπειτα από τον τραυματισμό του Χουάνκαρ, εξαιτίας κροτίδας που έσκασε στον αγωνιστικό χώρο. Το πρόσωπο της… χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε ο γιατρός του αγώνα, Χρήστος Γώγος.
Η γνωμάτευσή του για την κατάσταση του Ισπανού μπακ βρέθηκε στο επίκεντρο, με τον ίδιο να αρνείται πως την άλλαξε, ενώ οι δύο ομάδες βρίσκονταν στα αποδυτήρια.
Ποιος είναι ο Χρήστος Γώγος
Ο Χρήστος Γώγος γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στον Βύρωνα, όπου και έχει “κατέβει” ως υποψήφιος δήμαρχος, ενώ στις φετινές αυτοδιοικητικές εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος με τον Νίκο Χαρδαλιά, συγκεντρώνοντας 5.847 σταυρούς. Κατάγεται από την Καρδίτσα από την πλευρά του πατέρα του και από την Μάνη από την μητέρα του.
Φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή – Λυκείου Αρρένων Νέας Σμύρνης και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο “La Sapienza” της Ρώμης, όπου στη συνέχεια εκπόνησε και διδακτορική διατριβή με άριστα. Ειδικεύεται στην Νευροχειρουργική και έχει σπουδάσει και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο “Carlo Bo Urbino”.
Το 2010 πήρε ακόμη ένα πτυχίο, αφού αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής, του ΕΚΠΑ. Επιπλέον έχει εξειδικευθεί στη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων στο Πανεπιστήμιο “Egaz Moniz” της Πορτογαλίας.
Η σχέση του με τον αθλητισμό
Ο Χρήστος Γώγος έχει ενασχόληση 25 χρόνια με τα κοινά, καθώς εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Βύρωνα από το 1998. Η σχέση του με τον αθλητισμό είναι ιδιαίτερη. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού (2003-2004), Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2003-2004), Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2005-2006 και 2009-2010), Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Υγείας – Πρόνοιας (2007-2008) και Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Βύρωνα (2011-2014).
Το 2004 δημιούργησε τον αθλητικό πυρήνα της Εργάνης και τα γήπεδα 5×5. Ενέταξε το Δήμο Βύρωνα στην Ολυμπιάδα 2004. Οργάνωσε και πέρασε από το Βύρωνα η Ολυμπιακή Φλόγα, ως τελευταίος σταθμός και οργάνωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιλιάρδου τρισπόντων, με τη συμμετοχή 96 χωρών.
Φρόντισε να δώσει χρήματα στις ομάδες βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Επιπλέον, οργάνωσε το 1ο Κέντρο Άθλησης Κλειστού Τύπου, οργάνωσε Δρόμο Αντοχής προς τιμήν της Αθανασίας Τσουμελέκα, όπως και άλλα events με μπάσκετ 3χ3 και skating. Επιπλέον, ως γιατρός, σχεδίασε και δημιούργησε κέντρο υγείας αστικού τύπου, όπως και Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στον Βύρωνα.
Οργάνωσε πολλαπλές ημερίδες με θέματα όπως η μεταμόσχευση και η εγγραφή εθελοντών δοτών, τράπεζας αίματος με πάνω από 600 φιάλες, προληπτικούς κύκλους για οστεοπόρωση, καρκίνο του τραχήλου, του μαστού και του προστάτη, για έλεγχο δυσλιπιδαιμικών αγγειακών εγκεφαλικών, ηπατίτιδας, διακοπή καπνίσματος, εμβολιασμό άπορων παιδιών μέσω της οργάνωσης “Άνθρωπος”.
Ακόμη, για περισσότερα από 20 χρόνια εργάζεται ως Ιατρός Αγώνων. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 ήταν εθελοντής Διευθυντής στο Καραϊσκάκης και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς ήταν Ιατρικός Διευθυντής και Υπεύθυνος της Τελετής Έναρξης του Ολυμπιακού Σταδίου.
Τέλος, είναι επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τα ΤΕΦΑΑ, Διευθυντής Νευροχειρουργός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Βλαστοκυττάρων.