Τζιφόπουλος: “Η ομάδα έχει πάθος. Είναι καλή ευκαιρία για δεύτερη συνεχόμενη νίκη!”

 O Γιάννης Τζιφόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη μίλησε για τον προπονητή Ζόραν Μιλίνκοβιτς, το φετινό ξεκίνημα της ομάδας και την ανάγκη για στήριξη στα νέα παιδιά και για το ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν. 98,7”

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στα παλιά χρόνια και τον Άρη της εποχής του: «Παίζαμε πολύ καλό και σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αδικηθήκαμε πολύ από το ότι δεν πήραμε τίτλους. Τότε βάζαμε δύο γκολ, κερδίζαμε και απολογούμασταν γιατί δε βάλαμε περισσότερα γκολ. Μας στοιχειώνει η ήττα στο Βόλο από τον Ολυμπιακό. Ξεχωρίζω την εκπληκτική μας ευρωπαϊκή πορεία, που συγκίνησε όλη την Ελλάδα. Παίξαμε απέναντι σε πολύ μεγάλες ομάδες».

Για το κακό ξεκίνημα της σημερινής ομάδας, είπε: «Σίγουρα, δε ξεκίνησαν καλά τα πράγματα. Ούτε τα αποτελέσματα ήταν καλά, ούτε η εικόνα της ομάδας. Με τον Πανιώνιο, παίξαμε όπως έπρεπε. Η ομάδα πρέπει να αγωνίζεται. Οι παίκτες έβγαλαν ψυχή, είχαμε καλύτερη απόδοση και πήραμε μια δίκαιη νίκη. Ο προπονητής είναι έξυπνος και έκανε το καλύτερο δυνατόν.

Στο επόμενο παιχνίδι θα υπάρχουν και επιστροφές παικτών, κάτι που αποτελεί ευχάριστο πονοκέφαλο για τον προπονητή. Είναι ευκαιρία να κάνουμε μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Πρέπει η ομάδα να είναι σε επαγρύπνηση και έχει πάθος. Επίσης, δεν πρέπει να κυνηγάμε στο σκορ. Έχουμε καλό υλικό, που μπορεί να βελτιωθεί από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Για τον περιορισμό στις μεταγραφές που έχει επιβληθεί στον σύλλογο, λόγω της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων χρόνων, ανέφερε: «Το καλό είναι ότι πλέον ασχολούμαστε με τα Ελληνόπουλα. Αυτό έπρεπε να γίνει ανεξάρτητα με την απαγόρευση των μεταγραφών. Πρέπει οι παίκτες που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα να είναι έτοιμοι. Δεν πρέπει να φοβούνται να κάνουν το λάθος. Λάθη θα γίνουν, δε γίνεται αλλιώς. Για να είσαι ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, πρέπει να έχεις πολλά πράγματα και όχι μόνο να κλωτσάς καλά τη μπάλα».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα γενικά, τόνισε: «Δεν είναι σε καλό επίπεδο. Υπάρχουν ομάδες που είναι σε λίγο καλύτερο επίπεδο, λόγω χρημάτων. Το θέμα είναι να κάνεις καλή ομάδα στο μέλλον, με σωστή παρακολούθηση παικτών και καλή δουλειά στις ακαδημίες. Να μην έχουμε άμεσα απαιτήσεις. Ξέρω ότι, για παράδειγμα, στον Άρη, δεν είναι εύκολο αυτό. Έπρεπε να γίνει αυτό στην ομάδα πριν από 6-7 χρόνια. Αυτοί κοίταζαν μόνο τις μεταγραφές και χρέωναν την ομάδα. Το θέμα είναι το σκεπτικό και το πλάνο, με το οποίο γίνεται ο προγραμματισμός. Οι παίκτες πρέπει να έχουν καλά εφόδια».

Για τα 100 χρόνια του Άρη που έρχονται, σημείωσε: «Σίγουρα για τον Άρη τα 100 χρόνια είναι σημαντικά. Εύχομαι το 2014 να μας βρει σε καλύτερη κατάσταση και να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο. Ο κόσμος έκανε πολύ υπομονή, αλλά πρέπει να κάνει λίγο ακόμη. Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί από Κυριακή σε Κυριακή και να πάμε καλύτερα. Επίσης, να μην δημιουργούνται επεισόδια για να βοηθιέται η ομάδα».

To Top