O ύμνος και… “I feel basketball” (videos)

«I feel basketball» τραγουδούν όλο και πιο δυνατά αυτές τις ημέρες στη Σλοβενία, καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το Ευρωμπάσκετ!

«I feel basketball» είναι ο τίτλος του επίσημου ύμνου της διοργάνωσης που την περιμένουν με αγωνία οι Σλοβένοι, καθώς πρόκειται για το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός στη χώρα από την ημέρα που ανεξαρτητοποιήθηκε. Οι διοργανωτές έχουν υποσχεθεί καινοτομίες, δυνατά συναισθήματα και γεμάτα γήπεδα.

Αν κρίνουμε από λεπτομέρειες τηρούν το σχεδιασμό τους.

Μάλιστα, έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στον ύμνο της διοργάνωσης. Το τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά στην κλήρωση που έλαβε χώρα στις 18 Νοεμβρίου 2012 στο σπήλαιο (με μήκος 20.730 μέτρα) Ποστόινα, ενώ στη συνέχεια γυρίστηκε το επίσημο βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο μέσω του καναλιού της σλοβένικης ομοσπονδίας στο youtube.

Στο κλιπ συμμετέχουν δέκα φίλαθλοι που κέρδισαν σε ειδικό διαγωνισμό. Το έπαθλο ήταν η συμμετοχή στο κλιπ με σενάριο την προετοιμασία σπουδαίου διεθνή αγώνα.

Οι φίλαθλοι άκουσαν τις οδηγίες του προπονητή της Σλοβενίας Μπόζινταρ Μάλκοβιτς και την ανάλυση του αντιπάλου(Ισπανία) από μέλη του τιμ των προπονητών της Εθνικής Ομάδας.

Έκαναν προπόνηση προσαρμοσμένη στη φυσική κατάστασή τους κι εντέλει έπαιξαν μεταξύ τους διπλό, κατά τη διάρκεια του οποίου αποκαλύφθηκαν στις εξέδρες θεατές-εθελοντές της διοργάνωσης.

Κεντρική ιδέα του κλιπ είναι η πορεία προς το Ευρωμπάσκετ και στόχος να αναδειχθεί το συναίσθημα των καλαθοσφαιριστών της Εθνικής Σλοβενίας και των φιλάθλων της.

Το φιλμάκι γυρίστηκε σε κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο της Λιουμπλιάνας, στο κλειστό γήπεδο Ježica Hall και στον ποταμό Λιουμπλιανίτσα που διατρέχει την πρωτεύουσα της χώρας.

Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε ο Ζόραν Πρέντιν, ο οποίος τραγουδάει μαζί με το συγκρότημα CoverLover.

To κλιπ παρουσιάστηκε επίσημα την παραμονή της 25ης Ιουνίου, ημέρα εορτασμού της ανεξαρτησίας της Σλοβενίας.

Tο βίντεο κλίπ του ύμνου του Ευρωμπάσκετ :

H προετοιμασία και τα παρασκήνια του γυρίσματος του βίντεο κλιπ του ύμνου του Ευρωμπάσκετ :

Η πρώτη παρουσίαση του ύμνου του Ευρωμπάσκετ :

To Top