Ο Βανγκέλι στο PRESSARIS: «Ο Άρης θα ξεπεράσει την κρίση»

Ο Χρήστος Βανγκέλι μετακόμισε από τον Άρη στην Τσερνομόρετς… Μόνο που κατά τη… μετακόμιση στην Οδησσό, άφησε την «καρδιά» του στη Θεσσαλονίκη! Ο Βανγκέλι μίλησε στο PRESSARIS από την Ουκρανία, θυμήθηκε το έπος της Σαραγόσα, σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια και έστειλε μήνυμα στην αγαπημένη του ομάδα.
 
 Εντοπίσαμε τον 26χρονο αμυντικό στην Οδησσό. Αφού χάρηκε που μίλησε και πάλι με την Θεσσαλονίκη, μας άνοιξε την καρδιά του…
 

-Χρήστο, καλημέρα, πώς περνάς στα… ξένα;

(σ.σ. γέλια) Είναι όλα μια χαρά εδώ προσαρμόζομαι.

-Τα έχεις όλα, έχεις τακτοποιηθεί;

Όλα είναι καλά, καλύτερα απ’ ότι περίμενα. Τώρα που το σκέφτομαι, βέβαια, τα έχω όλα, εκτός από κάτι σημαντικό…
 
-Ποιο είναι αυτό;
 
Μα θέλει και ρώτημα; Ο Άρης και ο κόσμος του… Τελικά δεν μπορείς να τα έχεις όλα (σ.σ. γέλια).

-Σημαντική μέρα η σημερινή, μια και σαν σήμερα, γράφθηκε το έπος της Σαραγόσα…

Ναι, ναι, το θυμάμαι σαν να ήταν χθες. Ήταν κάτι το απίστευτο για όλους μας. Δεν μπορεί να το ξεχάσω, αφού ήταν μια τεράστια επιτυχία, μια πρόκριση κόντρα στη μεγάλη Σαραγόσα και μέσα στην Ισπανία. Τέσσερα χρόνια μετά ήρθε βέβαια η τεράστια νίκη στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο, αλλά εκείνο το βράδυ στο «Λα Ρομαρέδα» έγραψε μια χρυσή σελίδα και είναι κάτι το ξεχωριστό.
 
– Ποιο πράγμα σου έρχεται πρώτα στο μυαλό;

Το γκολ του Χαβίτο και ο εκπληκτικός κόσμος μας. Μόλις ισοφαρίσαμε σε 1-1, όλοι είχαμε μια μεγάλη χαρά. Τρέμαμε, όχι από φόβο, αλλά από ενθουσιασμό. Δεν το χάναμε εκείνο το παιχνίδι με τίποτα. Παίρναμε, άλλωστε τεράστια δύναμη από τον κόσμο μας. Τι κερκίδα κι εκείνη… Πάνω από 2.500 φίλαθλοι στις κερκίδες.
 
– Νύχτα που «γεννάει» οπαδούς…

Σωστά. Όλοι ήταν περήφανοι για τον Άρη, για την επιτυχία του. Ήρθε μετά η αποθέωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Γενικά ήταν μια αξέχαστη βραδιά, η οποία συνεχίστηκε με την καλή μας πορεία στο ΟΥΕΦΑ. Κι αν δεν ισοφαριζόμασταν στο 93’ στο Μπόλτον, θα κάναμε περισσότερα και στους ομίλους. Ήμασταν μια καλή ομάδα.
 
– Τέσσερα χρόνια μετά, εσύ στην Οδησσό, ο Άρης σε μια αγωνιστική… οδύσσεια. Παρακολουθείς την πορεία του Άρη;

«Και βέβαια, θέλει και ρώτημα. Παιχνίδι ολόκληρο δεν είδα, αλλά βλέπω στο ιντερνέτ τα στιγμιότυπα, τις φάσεις, διαβάζω όλα τα νέα του. Περιμένω να βάλω δορυφόρο για να βλέπω και τους αγώνες, όποτε μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου με την Τσερνομόρετς.
 
– Ο Άρης δεν έχει βρει τον δρόμο του ακόμη…

Δυστυχώς ναι. Ήταν άτυχος σε κάποιες φάσεις, όπως στα Γιάννινα ή προχθές με την Ξάνθη, αλλά δεν ανησυχώ, η ομάδα θα βρει τον δρόμο της, έχει καλούς παίκτες, θα βγει από την κρίση και θα διακριθεί στο πρωτάθλημα.
 
– Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις μέσω του PRESSARIS;

Θέλω να μεταφέρω στους πρώην συμπαίκτες μου την πίστη μου ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες και μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα. Να είναι υγιείς πάνω απ’ όλα και θα έρθουν οι καλές μέρες. Είμαι σίγουρος, ώστε να ανταποδώσουν και την αγάπη του κόσμου. Επίσης, θέλω να μεταφέρω και την αγάπη μου στον κόσμο. Πρέπει να παραμείνει στο πλευρό της ομάδας, όπως μόνο αυτός γνωρίζει.

 

To Top