Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη του Αγησίλαου Τουμαζάτου για την “επόμενη μέρα” του Άρη!
Ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Άρης και υπεύθυνος Αδειοδότησης “έπαιξε μπάλα” σε ένα όχι τόσο δημοφιλή, αλλά εξόχως σημαντικό τομέα για την επιβίωση, ανάπτυξη μιας ποδοσφαιρικής εταιρίας που έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος.
Αναφέρθηκε στους νέους κανόνες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αναφέρθηκε στα δύσβατα μονοπάτια, ενώ εξήγησε γιατί είναι κομβικής σημασίας η συμμετοχή του φίλαθλου κόσμου, πέρα από τις δεδομένες… ευθύνες-υποχρεώσεις ενός ποδοσφαιρικού-οικονομικού οργανισμού, όπως είναι μια ΠΑΕ.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη πρόκληση, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για τον κόσμο σε ότι αφορά την βιωσιμότητα της ΠΑΕ.
Χαρακτηριστικά τα δυο σημεία που… υπογράμμισε με έμφαση:
Για τον ρόλο της συμμετοχής του κόσμου με εισιτήρια, διαρκείας κτλ: “Με βάση τα παραπάνω προσκαλούμε τους φιλάθλους – ώστε να μην πάει χαμένη η τεράστια προσπάθεια γίνεται στο κλαμπ να την στηρίξουν και να κυρίως να την ενισχύσουν, αρχικά μέσω των εισιτηρίων διαρκείας. Πρέπει ο κόσμος να λάβει υπόψη ότι με τους νέους περιορισμούς αν η ομάδα δεν πάρει σημαντικά έσοδα τη νέα σεζόν θα έχει να διαχειριστεί ακόμη ένα πρόβλημα, που μόνο ευχάριστο δεν θα είναι. Προκειμένου λοιπόν να διατηρηθούν οι στόχοι της ομάδας υψηλοί (π.χ. παρουσία στην Ευρώπη και στους ομίλους, διεκδίκηση Κυπέλλου και πρώτη τριάδα στο Πρωτάθλημα) τα έσοδα χρειάζεται να ενισχυθούν σημαντικά. Επί της ουσίας να υπέρ διπλασιαστούν”.
Σε ότι αφορά τον ρόλο της ίδιας της ΠΑΕ Άρης ήταν κατηγορηματικός: “Εννοείται πως και η ΠΑΕ Άρης θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί καλύτερα το brand name της ομάδας και να αυξήσει τα έσοδά της μέσα από την επίτευξη εμπορικών και χορηγικών συμφωνιών συμφωνιών. Ωστόσο, οι προϋποθέσεις ενός γεμάτου γηπέδου δεδομένα θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και θα προσελκύσουν περισσότερες και μεγαλύτερες συμφωνίες. Ο βασικός πυλώνας των νέων δεδομένων και κανόνων είναι ότι, σε σχέση με το Financial Fair Play τα κλαμπ πλέον θα επιτηρούνται συνεχώς από την ομοσπονδία και οι κυρώσεις θα είναι αυστηρές. Υπάρχουν “οι τρεις βασικοί άξονες του νέου οικονομικού πλαισίου της UEFA”, φερεγγυότητα, παραγωγή κερδών, μπάτζετ”.