ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Στατιστική και προϊστορία δείχνουν Άρη…

Ο Άρης φιλοξενείται αύριο στο Βουκουρέστι από τη Στεάουα , στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Γιούροκαπ. Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης αλλά και οι παίκτες το αυριανό ματς είναι ένας «τελικός» για τον Άρη και σ αυτόν το τελικό οι κίτρινοι έχουν σίγουρα το πρώτο λόγο με βάση τα στατιστικά στοιχεία αλλά και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη προέρχεται από πολύ σημαντικές νίκες τόσο στο Γιούροκαπ (κέρδισε για δεύτερη φορά την Ούνιξ) όσο και για το πρωτάθλημα (κέρδισε εκτός έδρας την ΑΕΚ), η ψυχολογία των παικτών είναι στα ύψη και αύριο θα αντιμετωπίσει τη  Στεάουα η οποία προέρχεται από μια εύκολη νίκη στη Τιμισοάρα για το πρωτάθλημα.

Στα ριμπάουντ που είναι και το δυνατό σημείο του φετινού Άρη, οι Ρουμάνοι είναι λίγο καλύτεροι με… βραχεία κεφαλή, όπως επίσης μοιράζουν περισσότερες ασίστ. Επιπλέον οι Ρουμάνοι είναι πιο εύστοχοι από τη γραμμή των βολών, όμως η κίτρινοι υπερτερούν στα τρίποντα και κάνουν λιγότερα λάθη. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη υποπίπτουν σε λιγότερα λάθη και κάνουν περισσότερα κλεψίματα έναντι της Στεάουα.

Μπορεί η ψυχολογία και τα στατιστικά στοιχεία να είναι υπέρ του Άρη, όμως οι κίτρινοι πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι  και συνεπής στο αγωνιστικό τους πλάνο, ακριβώς όπως στο “Nick Galis Hall” λίγες εβδομάδες πριν, προκειμένου να πανηγυρίσουν μία ακόμα ευρωπαϊκή νίκη, που θα τους δώσει και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του γιούροκαπ.

Η στατιστική εικόνα Στεάουα και Άρη στις πρώτες 8 αγωνιστικές
Στεάουα Άρης
69.1          Πόντοι 73.0
36.6        Ριμπάουντ 33.6
11.8     Επιθ. Ριμπάουντ 9.1
24.9      Αμ. Ριμπάουντ 24.5
16.3            Ασίστ 14.8
5.1        Κλεψίματα 7.9
2.0           Μπλοκ 3.8
14.8            Λάθη 11.4
45.7 %         Δίποντα 45.5 %
30.5 %        Τρίποντα 34.8 %
76.6 %           Βολές 73.5 %
69.6       Αξιολόγηση 75.8

 

To Top