Όταν το όνειρο των Αρειανών έγινε πραγματικότητα! Πριν από ακριβώς 68 χρόνια το γήπεδο Χαριλάου άνοιξε τις πύλες του για να στεγάσει τα όνειρα όλων των Αρειανών!
Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη
Μια ενδιαφέρουσα αναδρομή εξιστορεί:
Σαν σήμερα, στις 4 Νοεμβρίου 1951, έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του γηπέδου Χαριλάου.
Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, στις 23 Ιανουαρίου 1946 δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το βασιλικό διάταγμα περί «αναγκαστικής απαλλοτρίωσης γηπέδων για την ίδρυση γυμναστηρίου υπέρ του Αθλητικού Συλλόγου ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης».
Ο Επαμεινώντας Χαρίλαος, επιχειρηματίας και εργολάβος, τη δεκαετία του ’20 είχε αγοράσει την έκταση στη σημερινή περιοχή του Χαριλάου. Η απαλλοτρίωση της έκτασης για την ανέγερση του νέου γηπέδου είχε πραγματοποιηθεί με δαπάνες του ίδιου του Συλλόγου.
Μετά από προσπάθειες του Αστέριου Γιουβανάκη, ο οποίος κατέβαλλε ένα σημαντικό ποσό και του τότε υπουργού Βορείου Ελλάδας, Ιωάννη Μόδη, οι τίτλοι ιδιοκτησίας του γηπέδου πέρασαν στον ΑΡΗ.
Στη συνέχεια ο Σύλλογος εξασφάλισε και δάνειο από την τράπεζα, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες, οι οποίες ξεκίνησαν το 1948 και ολοκληρώθηκαν το 1951, με την κατασκευή της σημερινής θύρας 2 επί της οδού Παπαναστασίου.
Τα πρωτοποριακά –για την εποχή- σχέδια του νέου γηπέδου της ομάδας μας ήταν του αρχιτέκτονα και παλιού κολυμβητή του Συλλόγου, Κώστα Φιλίππου.
Στις 4 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, όπως προαναφέραμε, γίνονται τα επίσημα εγκαίνια του γηπέδου Χαριλάου.
Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι ο ΑΡΗΣ κέρδισε 3-2 τον Θερμαϊκό για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης. Στις κερκίδες υπολογίζεται ότι βρέθηκαν περισσότεροι από 14.000 θεατές.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 το γήπεδο Χαριλάου άρχιζε να αλλάζει μορφή. Επί προεδρίας Νικόλαου Καμπάνη κατασκευάστηκε το πρώτο σκέπαστρο, οι κερκίδες 1,5,6 και επισήμων, ενώ το 1969 τοποθετήθηκε για πρώτη φορά χλοοτάπητας. Το 1977 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή της θύρας 3. Το γήπεδο Χαριλάου πήρε την τωρινή του μορφή μέσα στο 2004.
Σήμερα εχει μετονομαστεί σε «Κλεάνθης Βικελίδης» .
Στην κεντρική φωτογραφία διακρίνονται οι Ηλιάδης, Γιουβανάκης, Κολωνιάρης, Οπλοποιός, Αγγέλου, Ζαχόπουλος, Βολωνάκης, Φιλίππου, Κωνσταντινίδης, Τζελέπης, Σουλιάδης
Δείτε άλλες εικόνες: