O υπεύθυνος ακαδημιών του Άρη, Κώστας Οικονομίδης μίλησε μεταξύ άλλων για τον ακριβή ρόλο που έχει στην ομάδα, για το πώς κυλάει ο προγραμματισμός, για την νεοσύστατή Κ-15, για το ότι ο κ. Ηλιάδης εμπιστεύεται σε όλα τα πόστα άτομα που έχουν παρελθόν στον Άρη και για το αν θα εκδίδονται δελτία στα παιδιά που θα πλαισιώνουν τις ακαδημίες.
Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:
Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα, με τα οποία είναι επιφορτισμένος: «Είμαι τεχνικός διευθυντής των ομάδων Κ-20, Κ17 και Κ-15 και είμαι και υπεύθυνος των ακαδημιών με τη λογική ότι ο Άρης από αυτή τη χρονιά θα λειτούργει ως ενιαίος στα τμήματα υποδομής και όχι ξεχωριστά, όπως ήταν μέχρι πέρυσι. Ήδη από χτες έχει ανακοινωθεί ο τεχνικός υπεύθυνος ακαδημιών, ο οποίος είναι ο κ. Φόρης Κάκογλου, ανακοινώθηκαν και οι προπονητές ανά τμήματα.
Για τις ομάδες Κ-20 και Κ-17 ο προγραμματισμός τρέχει εδώ και έναν μήνα. Μιλάμε πλέον για ένα ενιαίο, ενωμένο πράγμα. Ο κάθε προπονητής θα γνωρίζει τι γίνεται σε όλα τα τμήματα. Θα υπάρχουν και μηνιαίες συγκεντρώσεις για να βλέπουμε πώς πηγαίνουν τα πράγματα, με στόχο να στελεχώσουμε την πρώτη ομάδα με όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες».
Για το αν όλα τα τμήματα θα υπάγονται στην ΠΑΕ, είπε: «Τα τμήματα κάτω της Κ-15 θα λειτουργούν υπό την αιγίδα και του ΑΣ και της ΠΑΕ. Αυτό δεν αλλάζει την αγωνιστική φιλοσοφία και νοοτροπία».
Για το πώς προέκυψε η ομάδα Κ-15, ανέφερε: «Από το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Σούπερ Λιγκ όρισε πρωτάθλημα ηλικίας κάτω των 15 ετών, σε πανελλήνια βάση, με δύο ομίλους. Ο Βόρειος όμιλος θα έχει επτά ομάδες και θα παίξουν μεταξύ τους οι ομάδες τέσσερις φορές. Για την ομάδα μας, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γεννήθηκαν στη 1/1/1999 και μετά και υπό τον κ. Σίτσα, δημιουργείται μια νεοσύστατη ομάδα. Τα ημίχρονα θα είναι 40λεπτα και το πρωτάθλημα θα μοιάζει με αυτό της Κ-17».
Για το αν είχε συναντήσει τον κ. Ηλιάδη στην πρώτη του θητεία και για το πώς κρίνει την τακτική του προέδρου να εμπιστεύεται άτομα που γνωρίζει , τόνισε: «Ναι, βεβαίως. Είχαμε συναντηθεί, τότε ήταν έφορος. Μετά τον είχα και ως πρόεδρο και έχω τη χαρά να συνεργαστώ ξανά μαζί του. Μόνο στην Ελλάδα απουσίαζε αυτό το μοντέλο, γιατί αν δείτε στις ευρωπαϊκές χώρες, πρώην ποδοσφαιριστές συνεχίζουν να λειτουργούν για το καλό του συλλόγου. Οι πρώην ποδοσφαιριστές έχουν ή προπονητικό ή διοικητικό πόστο».
Για το πώς εξελίχθηκαν οι προετοιμασίες της Κ-20 και της Κ-17 στο Βέρμιο, επεσήμανε: «Κύλησαν φυσιολογικά, με κούραση και δουλειά. Έγιναν προσθήκες για να ενισχύσουμε αυτές τις δύο ομάδες, για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».
Για το αν υπάρχει διάθεση να εκδίδονται δελτία σε παίκτες μικρών ηλικιών, για να μη χάνονται περιουσιακά στοιχεία από τον σύλλογο, σημείωσε: «Αυτό για μένα είναι μία από τις πρώτες ανάγκες. Όποιος γονέας φέρνει το παιδί του πρέπει να αισθάνεται περήφανος που αυτό ανήκει στον Άρη, και ο σύλλογος πρέπει να του βγάλει δελτίο».
Για το αν μπορούμε φέτος να περιμένουμε μια σταθεροποίηση στις ομάδες Κ-20 και Κ-17, σε σχέση με τις μαζικές προωθήσεις της προηγούμενης χρονιάς, υπογράμμισε: «Πρέπει όλα να γίνονται με μέτρο. Πέρυσι, ήταν λίγο απότομος ο τρόπος προώθησης των νέων. Μέλημα μας είναι να βελτιώσουμε ατομικά τον κάθε παίκτη. Ο Άρης πρέπει να στηριχθεί σε αυτή τη λογική».
Για το πρόβλημα που έχει να κάνει με τη στέγαση των υποδομών, είπε: «Προβλήματα θα υπάρχουν από τη στιγμή που δεν έχουμε τις δικές μας εγκαταστάσεις. Θεωρώ ότι το νέο προεδρείο του συλλόγου έχει ένα όραμα πάνω σε αυτό το θέμα και αν γίνει ένα βήμα προς την εξυγίανση με το άρθρο 99, ίσως ασχοληθεί και πιο ζεστά με αυτό το ζήτημα. Αναφορικά με τη λειτουργία του συλλόγου, θα στεγαστεί και φέτος στα γήπεδα «Κώστα Κωνσταντινίδη» και ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία».