«Ωχ»! Με… Γιάχο στο Καραϊσκάκη!

Ο Θανάσης Γιάχος θα είναι ο διαιτητής της συνάντησης της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Η ΚΕΔ έκανε πάλι το θαύμα της και στέλνει στον δρόμο του Άρη μια σφυρίχτρα που εκ των προτέρων γίνεται αντιληπτό ότι θα τα βλέπει όλα… ερυθρόλευκα, έχοντας στο πρόσφατο παρελθόν αλλοιώσει αποτελέσματα των κίτρινων!

 
Ο διαιτητής από τη Χίο ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα των κίτρινων και θα έχει συνεργάτες τον Γιώργο Γεωργιάδη από την Κοζάνη και τον Αλέξανδρο Γρεβενή από την Χαλκιδική. Τετάρτος διαιτητής θα είναι ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος από τη Φθιώτιδα.

Παρατηρητής του αγώνα ορίστηκε ο Δημήτρης Μπέγκος (Αργολίδας).

Για όσους δεν θυμούνται, ο Γιάχος ήταν ο διαιτητής που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο με τον μη καταλογισμό δυο πέναλτι… Ένα στο ξεκίνημα στο 8′ πάνω στον Φατί και φυσικά το περιβόητο πέναλτι πάνω στον Γιάκομπ στο 71′.

Ο Άρης είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, με γκολ του Λαζαρίδη από τα… αποδυτήρια. Στη συνέχεια όμως οι «κίτρινοι» ήταν πολύ κακοί, έδωσαν χώρο στους «ασπρόμαυρους» και τους επέτρεψαν να ισοφαρίσουν. 

Η παρουσία των παικτών του Άρη ήταν αναιμική, όμως δεν υπάρχει και κανόνας που να λέει πως όταν μία ομάδα δεν είναι καλή, δεν πρέπει να της δίνεται πέναλτι. Αυτό μάλλον το ανακάλυψε μόνος του ο Γιάχος, ο οποίος δεν έδωσε την εσχάτη των ποινών, όταν ο Μαλεζάς ξεγύμνωσε κυριολεκτικά τον Γιάκομπ, στο 71’.

Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική, εάν υπογραμμίσουμε ότι ο Χιώτης διαιτητής είναι από τα αγαπημένα “παιδιά” της ΕΠΟ και ειδικά του πρώην προέδρου της. Μέσα σε 48 ώρες από την “καλή δουλειά” που έκανε στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον ΠΑΟΚ, πήρε την “επιβράβευσή” του και στάλθηκε σε διεθνές παιχνίδι. 

Ο 36χρονος σήμερα Γιάχος γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1976 και έχει σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ. Είναι αρραβωνιασμένος με μία νηπιαγωγό. Έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικές ομάδες της Χίου, ωστόσο, χωρίς επιτυχία. Γρήγορα ασχολήθηκε με τη διαιτησία στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο και εντέλει τον… κέρδισε το ποδόσφαιρο. Θεωρείται ιδιαίτερα συμπαθής, πάντως, στην κοινωνία της Χίου, για τον χαρακτήρα του. 

Το πρώτο του επαγγελματικό παιχνίδι ήταν στις 9/1/2005, όταν σφύριξε στο Θύελλα Πατρών – Βύζας 1-1 στη Β’ Εθνική, ενώ στη Σούπερ λίγκα έκανε ντεμπούτο στις 13/9/2009, στη συνάντηση Λεβαδειακός – Πανιώνιος 1-0.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του στα παιχνίδια του Άρη, πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, διαιτήτευσε σε δύο εντός έδρας νίκες της ομάδας κόντρα στον Εργοτέλη: 2-1 στις 14/2/2010 και 1-0 στις 26/9/2010.


Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top