ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα από το Ελληνικό Κολλέγιο με άρωμα Άρη (video-photo)

Το Ελληνικό Κολλέγιο εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ κέρδισε σήμερα το πρωί την αντίστοιχη γαλλική ομάδα με 74-63, στο Μακάο της Κίνας κι έγραψε ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Αφού πρώτα κέρδισε με 61-47 της Τουρκία, με 90-51 την Βουλγαρία, ηττήθηκε με 83-87 από την Κίνα 2 και επικράτησε με 69-46 της Κύπρου, πέρασε τον όμιλο ως πρώτη και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου επικράτησε με 76-69 της Κίνας 1.

Στον ημιτελικό η ομάδα των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων – Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης επικράτησε της Σερβίας με 58-41, περνώντας στον μεγάλο τελικό, κατάφερε να κερδίσει και τη Γαλλία.

Η ομάδα αποτελείται ως επί το πλείστον από παίκτες που αγωνίζονται στους εφήβους του Άρη (Τσαχτσίρας, Καζαμίας, Πουρλίδας, Γιαννίκος), του ΠΑΟΚ (Πέργουλης, Καρπούζης, Γιαννάτος, Μανθόπουλος, Λέφας), της ΔΕΚΑ (Μακαρατζής, Χαρτώνας) και της ΧΑΝΘ (Μάνασης), και προπονητή τον Ανδρέα Καραπιπερίδη.

Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα, μετά το 1999 και το 2007, όταν και πάλι είχε κατακτήσει τον σχετικό τίτλο.

To Top