ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χρυσανθόπουλος: “Ο Άρης χρειάζεται υπομονή, όλα θέλουν τον χρόνο τους”

Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας του Άρη και νυν προπονητής, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, μίλησε για την κιτρινόμαυρη ομάδα και την δύσκολη συνέχεια.
Αναλυτικά όσα είπε στο στο YellowRadio 92,8:
Για την εικόνα της ομάδας: «Δεν είναι εύκολο μια ομάδα με κακές εμφανίσεις να καταφέρει να επιστρέψει και ειδικά όταν παίζεις σε μια ομάδα όπως ο Άρης, όταν οι προσδοκίες και από τον εαυτό σου αλλά και από την ομάδα είναι μεγάλες, τότε είναι δυσκολότερο.
Σίγουρα, η παρουσία του κ.Λάσκαρη έδωσε τη δυνατότητα να αυξηθούν οι προσδοκίες και αυτό φέρνει μεγαλύτερο άγχος. Από τη μια μέρα στην άλλη, η ομάδα έδειξε έτοιμη να πρωταγωνιστήσει σε όλα. Ο κόσμος της ομάδας έχει υπομονή, αλλά και απαιτήσεις και θα πρέπει και τα παιδιά να βρεθούν αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις. Σαφώς και οι ήττες βαραίνουν την ομάδα αλλά θέλει υπομονή από όλους. Είναι λογικό η ομάδα να έχει σκαμπανεβάσματα γιατί είναι καινούργιο σύνολο. Πολλά θέματα στην ομάδα είναι πρωτόγνωρα και όλα θέλουν το χρόνο τους».
Για το ματς με την Άλμπα: «Το αυριανό παιχνίδι είναι ορόσημο για τον Άρη, αλλά δεν είναι και εύκολο. Η ομάδα χρειάζεται τη νίκη και έχει τα φόντα να το κάνει. Ωστόσο, θα πάω σε ένα άλλο μονοπάτι τώρα και θα πω ότι δηλώσεις όπως του κ.Βασιλακόπουλου που λέει πως Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι υποψήφιες για το Champions League, ίσως κατά την άποψη μου να μην δημιουργεί κίνητρο σε ομάδα και προπονητή. Βέβαια, αυτό είναι άποψη μου».
Για τα εντός έδρας παιχνίδια του Άρη και αν είναι αρκετή η έδρα να πάρει ένα παιχνίδι: «Έχει δείξει και στο παρελθόν ο κόσμος του Άρη πως στηρίζει την ομάδα, πόσο μάλλον τώρα που βλέπει πως γίνεται μια πολύ καλή δουλειά. Όλοι ξέρουμε πως η δύναμη του Άρη ήταν η έδρα, αλλά για να μπορεί να ξεφύγει θα πρέπει να ξεκινήσει να κερδίζει και εκτός έδρας παιχνίδια».
Για το ΠΑΟΚ – Άρης: «Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από όλα τα άλλα, αλλά για μένα όπως πρέπει να κερδίζεις όλες τις ομάδες, έτσι πρέπει να κερδίζεις και τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα, παίζει ρόλο ότι είναι ένα τοπικό ντέρμπι και θα έλεγα πως για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους έχει μια ιδιαιτερότητα. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι και θα κριθεί στις λεπτομέρειες».
Για την κατάκτηση του κυπέλλου το 98’: «Τότε δεν υπήρχε διοίκηση, είχαν παραιτηθεί όλοι. Ο μόνος που είχε μείνει κοντά στην ομάδα ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης που προσπαθούσε να εκπληρώσει τα τυπικά της ομάδας. Ακόμη και εμείς οι παίκτες αφήναμε πίσω τις πληρωμές μας για να μπορεί να επιβιώσει ο σύλλογος και να μην διασυρθεί. Μάλιστα, θυμάμαι έναν παίκτη τον Χάρτουτ Όρτματ που είπε ότι αν δεν πληρωθεί θα φύγει και κάναμε οι υπόλοιποι λίγο πίσω για να μην φύγει από την ομάδα. Τότε, κάποιοι παράγοντες του ΑΣ Άρης μετά την κατάκτηση του κυπέλλου θέλησαν να μας συγχαρούν αλλά ο αρχηγός της ομάδας, Ντίνος Αγγελίδης μας ρώτησε και αποφασίσαμε όλοι να μην μπει κανένας στα αποδυτήρια γιατί όλοι μας είχαν παρατημένους και μετά το κύπελλο μας θυμήθηκαν. Αποφασίσαμε να μείνει η χαρά μεταξύ μας. Είναι αξέχαστες οι στιγμές, καθώς κατακτήσαμε το κύπελλο κάτω από αντίξοες συνθήκες. Προσπαθήσαμε να τελειώσουμε τη χρονιά με ψηλά το κεφάλι. Η ομάδα είχε φτάσει να έχει έξι παίκτες στο ρόστερ και οι έφηβοι που ερχόταν να βοηθήσουν δεν είχαν δικαίωμα συμμέτοχης».
Για τα μικρά παιδιά που προπονεί στη Κατερίνη: «Τα παιδιά δείχνουν ζήλο και θέληση για το άθλημα και αυτό μας δίνει όρεξη να συνεχίσουμε. Τα μικρά παιδιά αγαπούν το μπάσκετ και όλα πρέπει να είναι μέσα στο γήπεδο, ανεξάρτητα αν παίξουν επαγγελματικά ή όχι».
To Top