Χαρτώνας: «Μέρα με τη μέρα χτίζαμε μια οικογένεια στην Εθνική Παίδων»

Ο Βασίλης Χαρτώνας μίλησε για την πορεία της Εθνικής Παίδων στο Eurobasket U16 της Κρήτης και στάθηκε στο κλίμα που υπήρχε εντός των τειχών κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Όσα είπε ο διεθνής άσος στο EOK WebRadio:
Για το αν ανυπομονεί για τη νέα σεζόν, βάσει και των όσων έζησε φέτος: «Η φετινή χρονιά ήταν όνειρο για εμένα. Κάθε μέρα που περνούσε ήταν φανταστική, όλο αυτό που έζησα ήταν απίθανο πραγματικά, δεν τα περίμενα ούτε εγώ. Ανυπομονώ φέτος να ξαναμπώ στο παρκέ. Μακάρι να ζήσω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ. Η δουλειά τώρα αρχίζει».

Ήττα από την Σερβία στον μικρό τελικό και τέταρτη θέση για την Εθνική Παίδων
Για τις στιγμές που του έμειναν απ’ τη φετινή σεζόν: «Δύο στιγμές ήταν οι πιο έντονες. Η πρώτη είναι όταν κατακτήσαμε το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα, υπήρχε φανταστική χαρά, δε μπορώ να το περιγράψω ήταν απίθανο. Η δεύτερη είναι στο ματς του ημιτελικού με την Ισπανία, εκεί που είχαμε το ματς στους 11, ούτε ο ίδιος μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Αφήσαμε το ματς, μας έκαναν μια τεράστια ανατροπή οι Ισπανοί και χάσαμε μια θέση στον τελικό. Υπήρχε πάρα πολλή λύπη, γιατί πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να το καταφέρουμε. Στα 4 λεπτά πριν το τέλος ήμασταν στο +11 και το πιστεύαμε πάρα πολύ».

 

Για την υγεία που έβγαζε αυτή η ομάδα: «Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο προπονητής. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια, μόνο που είχαμε έναν τέτοιον άνθρωπο δίπλα μας ήταν πραγματικά απίστευτο. Μας είπε πάρα πολλά πράγματα, μας έδινε πράγματα καθημερινά, και εκείνος και όλο το staff μάς έλεγαν να είμαστε αγαπημένοι, οικογένεια και ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Μέρα με τη μέρα “χτίζαμε” μια οικογένεια. Αυτό μάς έφερνε υγεία, χαρά και δείξαμε αυτήν την εικόνα».

 

 

To Top