Χαμός στο παρασκήνιο και πολιτικές πιέσεις για την αναδιάρθρωση, την ώρα που φαίνεται ότι “συμμαχούν” (δεν είναι η πρώτη φορά) Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.
Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη
Οσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης καθυστερεί να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την τροπολογία για τη δημιουργία της Super League 2, με την οποία θα κλείσει οριστικά το θέμα της αναδιάρθρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων, και όσο βαδίζουμε προς τη λήξη των πρωταθλημάτων τόσο αυξάνονται οι φωνές και οι πιέσεις, προκειμένου η αναδιάρθρωση να μην γίνει ή να πάρει παράταση για έναν χρόνο!
Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ όπως το κατέγραψε το Soccerplus.gr:
“Οι πιέσεις αυτές προέρχονται από ομάδες της Super League οι οποίες κινδυνεύουν με υποβιβασμό και έχουν τηλεοπτικά συμβόλαια με τη Nova. Κάτι που σημαίνει ότι σε αντίθεση με τις ομάδες που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ δεν είναι εξασφαλισμένες σε περίπτωση υποβιβασμού στη Super League 2.
Αν ρίξουμε μία ματιά στον βαθμολογικό πίνακα θα δούμε ότι εκτός του ήδη υποβιβασμένου Απόλλωνα (ΕΡΤ), οι άλλες ομάδες που κινδυνεύουν είναι οι ΟΦΗ, Λεβαδειακός, ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης, που όλες τηλεοπτικά ανήκουν στη Nova.
Με βάση την απόφαση της ΕΠΟ υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες και ο τέταρτος από το τέλος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.
Επίσης την αναδιάρθρωση δεν θέλουν ομάδες από τη Γ’ Εθνική οι οποίες με το νέο σύστημα θα ανέβουν στη Football League, η οποία στο μεταξύ θα έχει γίνει τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Αρα θα είναι σαν να παραμένουν στη Γ’ Εθνική.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus τις τελευταίες ημέρες βουλευτές από την Κρήτη, τα Γιάννινα, τη Μεσσηνία, τη Μαγνησία και άλλες περιοχές πιέζουν και μάλιστα εν όψει εκλογών, ώστε η αναδιάρθρωση να μην ισχύσει προκειμένου να βοηθήσουν τις ομάδες των περιοχών τους. Μέχρι στιγμής πηγές προσκείμενες στην Κυβέρνηση λένε ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει διότι πάνω σε αυτή στηρίχθηκε η συμφωνία των επτά ΠΑΕ της Super League με την ΕΡΤ και είναι η θέμα χρόνου να κατατεθεί η τροπολογία.
Στη Super League τηρούν στάση αναμονής αλλά στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε ότι η αναδιάρθρωση τελικά δεν θα γίνει. Πάντως η ΕΠΟ την έχει αποφασίσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε περίπτωση νέου πισωγυρίσματος θα εκτεθεί στα μάτια της FIFA και της UEFA που παρακολουθούν τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και της υλοποίησής τους”.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το a-sports.gr: “Μπορεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, να είχε καλές προθέσεις ωστόσο αυτές φαίνεται πως δε θα φτάσουν για να υλοποιηθεί άμεσα το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών κατηγοριών.
Και όλα αυτά αν και την προσεχή Τετάρτη (6/3) συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
Οι αντιδράσεις είναι πολλές σε επίπεδο βουλευτών και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η επίμαχη διάταξη που αφορά στη μείωση των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία από 16 σε 14 και τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας 2 να μείνει στο συρτάρι ως σχέδιο χωρίς να χρειαστεί να μπει καν στη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Μία πιθανή δικαιολογία είναι πολύ πιθανό να αποτελεί η ανάγκη περαιτέρω συζήτησης για την όσο το δυνατόν αρτιότερη οργάνωση όλου του εγχειρήματος. Οι πληροφορίες του a-sports.gr είναι συγκεκριμένες και προέρχονται από καλά ενημερωμένες πηγές του κοινοβουλίου.
Σα να μην έφταναν τα παραπάνω όμως και οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας είναι πλέον χωρισμένες με αυτές που θέλουν (ή είναι απλά αδιάφορες) και αυτές που διαφωνούν κάθετα με την αναδιάρθρωση. Κάτι που ήταν ξεκάθαρο και στη συνεδρίαση της διοργανώτριας την Παρασκευή (1/3) όπου οι ΠΑΕ είχαν Γ.Σ. και Δ.Σ. στον διοικητικό τους φορέα.
Έτσι, στην πραγματικότητα η αναδιάρθρωση αναμένεται να θυμίσει το διαφημιστικό σλόγκαν… last year! Κοινώς άπαντες θα πουν… εις το επανιδείν ως προς το σχέδιο.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες και την επόμενη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα θα είναι 16”.