Χαμένη ευκαιρία για τους αδερφούς Τσιτσιπά

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Λουτσιάνο Νταρντέρι/Αλεχάντρο Ταμπίλο στο ντεμπούτο τους στο Shanghai Masters.

Tα δύο αδέρφια είχαν τη νίκη στα χέρια τους στο ματς τάι μπρέικ, όπου βρέθηκαν και με ματς πόιντ, όμως τελικά ηττήθηκαν με 7-5, 4-6, 11-9 και έμειναν εκτός φάσης των «16».

Νταρντέρι και Ταμπίλο σημείωσαν το πρώτο μπρέικ του αγώνα στο 5-5 και στη συνέχεια ο Χιλιανός σέρβιρε με επιτυχία για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Μεγάλη μάχη έγινε και στο δεύτερο σετ, με το ελληνικό δίδυμο να πιέζει στο 4-5 και να φέρνει το ματς στα ίσα μέσα σε αποθέωση.

Στέφανος και Πέτρος ξεκίνησαν εξαιρετικά το ματς τάι μπρέικ και προηγήθηκαν 4-7 με δύο μίνι μπρέικ, ωστόσο ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχασε και τα δύο σερβίς του στη συνέχεια και οι αντίπαλοί τους ισοφάρισαν σε 7-7. Ένα ακόμα μίνι μπρέικ έδωσε προβάδισμα στους Έλληνες με 7-8, αλλά Νταρντέρι και Ταμπίλο είχαν ξανά απάντηση (8-8).

Οι αδερφοί Τσιτσιπά δεν το έβαλαν κάτω και είχαν στο 8-9 την ευκαιρία να κλείσουν τον αγώνα, αλλά έχασαν στη συνέχεια τρεις σερί πόντους και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Ο Στέφανος, πάντως, συνεχίζει στο μονό του Shanghai Masters και θα παίξει αύριο (6/10) στον τρίτο γύρο με τον Γάλλο Αλεξάντρ Μουλέρ, Νο.74 στον κόσμο.

To Top