Χαλκιδική: Άφαντος ο εκπρόσωπος της κατασκήνωσης που πάει για “λουκέτο” (videos)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική. Το παιδί φαίνεται ότι δεν πήγε ποτέ για φαγητό στην τραπεζαρία.

Η πρώτη που ανακάλυψε ότι η 8χρονη έλειπε από την τραπεζαρία ήταν η μεγαλύτερη αδερφή της και όχι οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης. Εκείνη ουσιαστικά τους ειδοποίησε ότι η Αγγελική δεν ήταν μαζί τους, σύμφωνα με το Star.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στην πισίνα δεν έγινε καταμέτρηση. Το λέει η ομαδάρχισσα στην κατάθεσή της. Επισήμως αναφέρει η κατασκήνωση ότι στην καταμέτρηση στο σπιτάκι, αρκετή ώρα μετά δηλαδή, ανακάλυψαν ότι λείπει το παιδί.

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια ακόμα και αυτό το παιδί να έμεινε στο νερό και να μην το είδε κανείς.

Για τη συγκεκριμένη πισίνα διαπιστώθηκαν πολλές παρατυπίες, όπως ότι η περίφραξη είναι με θάμνους και με κενά απ’ όπου μπορούν να περάσουν παιδιά.

Μέχρι αυτή την ώρα, η κατασκήνωση λειτουργεί κανονικά, τη στιγμή, που έχουν ανακληθεί οι άδειες λειτουργίας για τις δύο πισίνες της.

Η έρευνα των αρμόδιων Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόκειται να εξεταστούν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το Τμήμα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης όλα τα παιδιά, που βρισκόταν στην ομάδα της μικρής Αγγελικής.

Μέχρι στιγμής, ο νόμιμος εκπρόσωπος της κατασκήνωσης παραμένει άφαντος και αναμένεται η κλήση του από τον Εισαγγελέα όταν σχηματιστεί δικογραφία. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πνίγηκε το κοριτσάκι παραμένουν άγνωστες, με τα επικρατέστερα σενάρια να αναφέρουν πως είτε το παιδί μετά την τραπεζαρία μπήκε και πάλι στην πισίνα χωρίς να το αντιληφθεί κανείς είτε δεν βγήκε ποτέ από την πισίνα και επήλθε το μοιραίο.

Πάντως, όλα δείχνουν πως ο κλοιός γύρω από τους ιθύνοντες, σφίγγει όλο και περισσότερο, καθώς κλιμάκια της περιφέρειας ελέγχουν διεξοδικά από το πρωί τις υποδομές και σε περίπτωση που εντοπιστούν παραλείψεις, όπως στις δύο πισίνες, τότε δεν αποκλείεται το σφράγισμα, ακόμη και εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr κλιμάκια των τμημάτων Υγιεινής και Κοινωνικής Μέριμνας χρειάστηκε μάλιστα να ανακαλέσουν τις άδειές τους ώστε να σπεύσουν στην κατασκήνωση και να πραγματοποιήσουν σχετικούς ελέγχους για τον εντοπισμό τυχόν παραλείψεων. Σε περίπτωση που, όντως, επιβεβαιωθούν τότε δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στην ημέρα να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης, αλλά για την τρέχουσα περίοδο.

Είχε γίνει αυτοψία στις 4 Ιουνίου

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται από το γεγονός ότι στις 4 Ιουνίου του 2024 είχε διενεργηθεί αυτοψία για την καταλληλότητα των υποδομών στη συγκεκριμένη κατασκήνωση, έτσι ώστε να δοθεί η άδεια λειτουργίας. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι τότε δεν είχαν εντοπιστεί παραλείψεις και το αίτημα για τον σχετικό έλεγχο είχε υποβληθεί από τον Μάιο.

Η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να συνθέσει ένα προς ένα τα κομμάτια του παζλ και σημαντικό ρόλο προς την εξιχνίαση της υπόθεσης παίζουν τα υπόλοιπα παιδιά από το σπιτάκι της οκτάχρονης.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν στο ThessToday.gr πως οι ακριβείς συνθήκες για τον θάνατο του παιδιού θα προκύψουν από τις μαρτυρίες των παιδιών που θα λάβουν με τη συνδρομή παιδοψυχολόγων και όχι από την ιατροδικαστική εξέταση. Μόλις ολοκληρωθεί ο φάκελος της ΕΛΑΣ τότε θα αποσταλεί στην αρμόδια εισαγγελέα ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων.

Έως τώρα στο κάδρο έχουν μπει ο αρχηγός της κατασκήνωσης αλλά και η ομαδάρχισσα που έχουν συλληφθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται και οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας ώστε να καταθέσουν και εκείνοι από την πλευρά τους.

To Top