Σπατάλησε αμέτρητες ευκαιρίες που δεν χάνονται, πολιόρκησε την Τυνησία στο μισό γήπεδο, χάρισε ένα αστείο πέναλτι κι εκεί που όλα μύριζαν γκέλα, το δεύτερο γκολ του Χάρι Κέιν στις καθυστερήσεις λύτρωσε την Αγγλία (1-2).
Κι εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα από την Εθνική Αγγλίας, εκεί που λες πως έχει εξαντλήσει όλους τους πιθανούς τρόπους αποτυχίας, έρχεται πάντα να σε εκπλήξει, να ξεπεράσει τον εαυτό της. Με ένα βασανιστικό τρόπο, τα «λιοντάρια» ξέρουν να αυτομαστιγώνονται, να πνίγονται σε μία κουταλιά νερό.
Αν η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ κατάφερνε να μην κερδίσει αυτό το παιχνίδι, απέναντι σε αυτή την Τυνησία, πιθανώς να γινόταν σενάριο για κωμική ταινία. Ωστόσο, ο αρχηγός είχε άλλη άποψη. Ο Χάρι Κέιν με δύο γκολ πήρε την Αγγλία από το χέρι και της έδωσε οξυγόνο, ηρεμία, αισιοδοξία στο χιτσκοκικό 1-2 επί της Τυνησίας.
Ακόμα και σημειολογικά να το δει κανείς, η νίκη ήρθε από δύο στημένα, από δύο κόρνερ, στα οποία ο επιθετικός της Τότεναμ έβγαλε όλο το φονικό του ένστικτο. Στην προηγούμενη μεγάλη διοργάνωση (Euro 2016) ήταν αυτός που εκτελούσε τα κόρνερ!
Ένα ματς για το οποίο μπορείς να γράψεις τόμους εγκυκλοπαίδειας. Διότι όταν παίζει η Εθνική Αγγλίας μπορούν να συμβούν τα πάντα. Από επίθεση από σμήνη κουνουπιών που δεν άφησαν τους παίκτες της Αγγλίας να κάνουν σωστό ζέσταμα, μέχρι από φάσεις που δεν συμβαίνουν ποτέ!
Το 3-1-4-2 του Σάουθγκεϊτ, δούλεψε ρολόι, πιθανώς πολύ καλύτερα από ότι θα περίμενε ο τεχνικός της Αγγλίας, με δεδομένο ότι αυτή η ενδεκάδα δεν είχε παίξει ΠΟΤΕ μαζί!
Τα λιοντάρια έβγαλαν ποδοσφαιρικές φάσεις με το τσουβάλι, όμως κάθε φορά έβρισκαν ένα ευφάνταστο τρόπο να αστοχήσουν.
Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Λίνγκαρντ αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι κατόρθωσε να πετύχει το πόδι του Τυνήσιου τερματοφύλακα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Στέρλινγκ κατάφερε να αστοχήσει μόνος του προ κενής εστίας!
Για να έρθει το 0-1 από τον Κέιν (11’) χρειάστηκε πρώτα μία ασύλληπτη απόκρουσε του Ασέν σε κεφαλιά του Μαγκουάιρ, ενώ λίγο αργότερα (24’) ο Λίνγκαρντ σπατάλησε άλλη μία σημαντική ευκαιρία.
Κι εκεί που η Τυνησία δεν είχε πατήσει καν την αντίπαλη περιοχή, βρέθηκε να ισοφαρίζει από ένα πέναλτι δώρο του Γουόκερ, το οποίο αποδέχθηκε ο Σασί (33’, 1-1).
Ο Στέρλινγκ σε δύο φάσεις (37’) απέδειξε ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται, με τους Άγγλους να έχουν και δοκάρι, όταν ο Λίνγκαρντ σε νέο τετ-α-τετ πλάσαρε, αλλά η μπάλα πήγε βασανιστικά στην ρίζα της δοκού.
Το άγχος άρχισε να κάνει την εμφάνιση του στην επανάληψη και τα λιοντάρια έφτιαχναν φάσεις με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία. Ο Άλι άνοιξε το κοντρόλ και σπατάλησε μία ακόμα σημαντική στιγμή (57’), το φάουλ του Τρίπιερ από εξαιρετική θέση ήταν άστοχο (68’), ο Γιανγκ τον μιμήθηκε σε παρόμοια φάση (79’) και όλα πια μύριζαν γκέλα.
Το ρολόι έδειχνε πια το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κι εκεί έγινε το αναπάντεχο. Η Αγγλία βρήκε νικητήριο γκολ. Μετά από κόρνερ και λάθος γύρισμα Τυνήσιου αμυντικού, ο Κέιν ήταν ψύχραιμος στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 1-2. This is England!
ΤΥΝΗΣΙΑ: Ασέν (15’ Μπεν Μουσταφά), Μπρον, Μπεν Γιουσέφ, Μεριάχ, Μααλούλ, Σκχιρί, Σασί, Σλιτί (74’ Μπεν Αμόρ), Κχαζρί (85’ Καλιφά), Μπαντρί, Μπεν Γιουσέφ.
ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Χέντερσον, Άλι (80’ Λόφτους-Τσικ), Λίνγκαρντ (93’ Ντάιερ), Γιανγκ, Στέρλινγκ (68’ Ράσφορντ), Κέιν.